Τετάρτη, 16 Οκτ.
26oC Αθήνα

Συγκλονίζει η Alpine με το υδρογονοκίνητο Alpenglow HY6

Συγκλονίζει η Alpine με το υδρογονοκίνητο Alpenglow HY6

Η Alpine, εταιρεία του ομίλου Renault, επέλεξε το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού για να εντυπωσιάσει, παρουσιάζοντας το Alpenglow Hy6, με τον πρώτο 6κύλινδρο κινητήρα υδρογόνου της μάρκας.

Το μοντέλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2022 ως πρωτότυπο Alpenglow και τώρα επιστρέφει στο Παρίσι, στην πιο προηγμένη του έκδοση, το Alpenglow Hy6.

Μάλιστα, στον φετινό αγώνα 24Ωρών του Le Mans, η 4κύλινδρη έκδοση του αυτοκινήτου πήρε μέρος με τον Ζινεντίν Ζιντάν, πρέσβη της μάρκας, στην καμπίνα.

Το επίκεντρο της εξέλιξης του πρωτότυπου Alpenglow, είναι ο ολοκαίνουργιος V6 κινητήρας που αναπτύχθηκε από την Alpine και είναι ειδικά σχεδιασμένος να λειτουργεί με υδρογόνο. Το όνομά του, Hy6, συνδυάζει την έννοια του υδρογόνου και τον αριθμό «έξι» για τους 6 κυλίνδρους.

Ιδιαίτερα υψηλών επιδόσεων, αυτός ο κινητήρας υδρογόνου 3.5lt, διπλού στροβιλοσυμπιεστή V6 αυξάνει την ισχύ του οχήματος από 340 (η δίλιτρη έκδοση) σε 740 ίππους (544kW), σε σύγκριση με το πρώτο Alpenglow Hy4 που κυκλοφορεί στο δρόμο. Εκτός από την εξαιρετική του απόδοση, ο ήχος εμπλουτίζεται από τη χαρακτηριστική μουσικότητα ενός 6κύλινδρου κινητήρα, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση στους λάτρεις των εκλεκτών «εργαλείων».

Η τεχνολογία υδρογόνου κινητήρα εσωτερικής καύσης της Alpine συνδυάζει την περιβαλλοντική καινοτομία με τον σπορ χαρακτήρα για να προσφέρει έναν νέο τρόπο μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα των σπορ αυτοκινήτων.

Το υδρογονοκίνητο Alpine Alpenglow Hy6 έχει βελτιστοποιηθεί σχεδιαστικά και με τον κινητήρα σε περίοπτη θέση, σε διάφανο καπό.

Ένα εξαιρετικό μοντέλο με περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις