Κυριακή, 20 Οκτ.
20oC Αθήνα

Τα κινεζικά AITO διένυσαν 15.000 χλμ. σε 38 μέρες για να πάνε στο Παρίσι

Τα κινεζικά AITO διένυσαν 15.000 χλμ. σε 38 μέρες για να πάνε στο Παρίσι

Μια ακόμα κινεζική μάρκα αυτοκινήτων «πατάει πόδι» επί ευρωπαϊκού εδάφους. Η ΑΙΤΟ, θυγατρική εταιρεία του ομίλου SERES, τον οποίο αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η εταιρεία SPANOS Group, με την SERES Hellas, κάνει την εμφάνισή της στο Παρίσι.

Για να κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την είσοδό της στην Ευρώπη, η ΑΙΤΟ, αποφάσισε να φθάσει οδικώς από την Κίνα, πραγματοποιώντας το «Eurasian Tour with AITO». Ξεκινώντας από το εργοστάσιό της στο Chongqing, διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης, προκειμένου να συμμετάσχει στην 90ή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, που ολοκληρώνεται σήμερα 20 Οκτωβρίου.

Τρία είναι τα μοντέλα της ΑΙΤΟ που θα λανσαριστούν στην Ευρώπη, εντός του 2025, και ήδη βρίσκονται στο Παρίσι. Και τα τρία διαθέτουν τεχνολογία range-extender, που χρησιμοποιεί κινητήρες βενζίνης, οι οποίοι παράγουν ρεύμα για την μπαταρία, ώστε στην πόλη, με τις χαμηλές ταχύτητες να κινείται σχεδόν ηλεκτρικά και στις μεγάλες αποστάσεις να μην έχει την αγωνία της επαναφόρτισης της μπαταρίας. Πρόκειται για ένα αυτοφορτιζόμενο σύστημα που βασίζεται στο καύσιμο για να παράξει ενέργεια. Είναι αποδοτικό ως λύση και δοκιμασμένο κι από άλλες μάρκες στην αγορά.

Σε αυτό το ταξίδι, η στιβαρή δομή του πλαισίου, η μόνωση 5 στρωμάτων για τη μπαταρία, και τα 20 σύγχρονα βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας, βοήθησαν στην απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση της αποστολής. Ειδικά στα συστήματα υποβοήθησης των AITO συνεισέφεραν στη μείωση της κόπωσης του οδηγού, σε περίπου 8.800 από τα συνολικά 15.000 χλμ. της διαδρομής.

Τα τρία προηγμένα SUV από την AITO

Στην Ευρώπη ήρθε το AITO 9, η ναυαρχίδα της εταιρείας. Με την προηγμένη τεχνολογία και ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, έχει 140.000 πωλήσεις μέσα σε εννέα μήνες από το λανσάρισμά του.

Το AITO 7, ένα μεγάλο, άνετο SUV εκτεταμένης αυτονομίας, διαθέτει, μεταξύ άλλων, καθίσματα «μηδενικής βαρύτητας» με λειτουργία μασάζ, και 8 αερόσακους στον βασικό εξοπλισμό.

Το AITO 5 είναι ένα σπορ SUV μεσαίου μεγέθους, με αλουμινένιο πλαίσιο, διπλά ψαλίδια στην εμπρός ανάρτηση και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, και επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 5 δευτ.

Η πλατφόρμα MF

Και τα τρία μοντέλα της AITO βασίζονται στην ευέλικτη και συνεχώς εξελισσόμενη πλατφόρμα MF, η οποία προσφέρει τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά: Έξυπνα συστήματα ασφαλείας, ποικιλία συστημάτων κίνησης, προσαρμόσιμο χώρο στην καμπίνα και υψηλή νοημοσύνη. Υποστηρίζει το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης (BEV), το ηλεκτρικό σύστημα εκτεταμένης αυτονομίας (Super Range-extender EV) και το υβριδικό (Ultra Hybrid). Η τεχνολογία Super Range-extender επιτυγχάνει θερμοδυναμική απόδοση 45% και παράγει ηλεκτρική ενέργεια από βενζίνη με απόδοση 3,65 kWh/lt. Η δε δύναμη του συστήματος είναι παραπλήσια με εκείνη ενός συμβατικού κινητήρα 3.0lt, προσφέρoντας ίδιες επιδόσεις με τη μισή κατανάλωση καυσίμου.

 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις