Κυριακή, 30 Ιουν.
31oC Αθήνα

Δοκιμάζουμε το νέο Nissan Qashqai 1.2 DIG-T

Δοκιμάζουμε το νέο Nissan Qashqai 1.2 DIG-T

Η έμπνευση σε καμία περίπτωση δεν έλειπε από την πρώτη γενιά του Qashqai. Τώρα, δεν του λείπει απολύτως τίποτα.

Πατώντας με το ένα πόδι στα μικρομεσαία και με το άλλο στα SUV, το προηγούμενο Qashqai ήταν μια ιδέα με μπόλικη έμπνευση στη σύλληψή της. Και φάνηκε ότι η αγορά την περίμενε πώς και πώς, γι’ αυτό και απογείωσε τις πωλήσεις του σε απροσδόκητα –κατά δήλωση της Nissan- ύψη.

Με δεδομένο ότι η δεύτερη γενιά Qashqai δε θα μπορούσε να είναι εξίσου ριζοσπαστική, για το νέο μοντέλο επελέγη η οδός της σφαιρικής βελτίωσης μιας αποδεδειγμένα πετυχημένης ιδέας. Και απ’ ότι φαίνεται σοφά εποίησε, αφού κάτι άλλο θα ήταν σαν το σκύλο που κυνηγάει την ουρά του.

Η σχεδίαση δεν έχει αλλάξει δρόμο. Δείχνει όμως πιο σοβαρή, αλλά και αρκετά κομψή ώστε να κρύβει την αύξηση στις διαστάσεις: 4,7 πόντους πιο μακρύ, δύο πιο φαρδύ και 1,5 πιο χαμηλό είναι το νέο μοντέλο.

Στην καμπίνα αμέσως καταλαβαίνεις ότι έχουν γίνει δύο άλματα: Το πρώτο αφορά στην ευρυχωρία, το δεύτερο στην αίσθηση ποιότητας. Τώρα υπάρχει σαφώς μεγαλύτερος χώρος για το κεφάλι και τα πόδια στο πίσω κάθισμα, αν και αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά είναι το πλάτος.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε