Site icon NewsIT

Δοκιμή: Νέο Toyota RAV4 2.0

09.06.2013 | 18:51
Δοκιμή: Νέο Toyota RAV4 2.0

Μεγάλωσε, άλλαξε ντιζάιν, έγινε πιο φουτουριστικό, αλλά εκεί που έχει σημασία, στην τέταρτή του γενιά, έχει παραμείνει το γνωστό, πετυχημένο RAV4.

Η ιστορία του RAV4 κοντεύει να κλείσει σχεδόν δυο δεκαετίες, γεγονός που από μόνο του αποκαλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι της πραγματικότητας. Η Toyota πρωτοπόρησε εξελίσσοντας ένα διασκεδαστικό 4×4 και έπειτα έχτισε πάνω στην επιτυχία της, εδραιώνοντας το μοντέλο. Πλέον, στη συνείδηση όλων μας, το RAV4 είναι ένα ικανό, ευρύχωρο και αξιόπιστο τετρακίνητο, με πολυδιάστατο χαρακτήρα. Βέβαια αντιμετωπίζει ένα συνεχώς ανοδικό ανταγωνισμό, ποσοτικά και ποιοτικά.

Αν παρατηρήσεις την κάθε αλλαγή γενιάς, διέπεται από μια βασική ιδέα, μια μεγάλη αλλαγή. Εδώ, η κύρια διαφορά προκύπτει από την αύξηση των εσωτερικών και των εξωτερικών διαστάσεων. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,57 m, κερδίζοντας 20,5 cm και το πλάτος είναι τρεις πόντους μεγαλύτερο. Βέβαια, την πιο σημαντική διαφορά για τους χώρους στο εσωτερικό την κάνει το κατά δέκα πόντους μεγαλύτερο μεταξόνιο, που ανεβαίνει κατηγορία στα 2,66 m.

Σχεδιαστικά έχει αλλάξει ακόμα περισσότερο, προσαρμόζοντας την αισθητική του με τη νέα «γλώσσα» της Toyota, που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται μόδα γύρω μας, στο νέο Auris. Πέρα από τη μάσκα, οι πιο χτυπητές λεπτομέρειες είναι στους αεροδυναμικούς καθρέπτες και στα επίπεδα πίσω φανάρια. Γενικά έχει δοθεί πολλή προσοχή στην αεροδυναμική απόδοση, καθώς μέχρι και το πάτωμα έχει ειδική σχεδίαση. Το RAV4 αποκτά περισσότερο οικογενειακό προσανατολισμό, όμως χωρίς να θυσιάζει τις βασικές αξίες του.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version