Site icon NewsIT

Δοκιμή: VW Golf BlueMotion 1.6 TDI

09.07.2013 | 19:30
Δοκιμή: VW Golf BlueMotion 1.6 TDI

Αυτό είναι το νέο Golf BlueMotion 1.6 TDI, ο σημαιοφόρος της οικονομίας για το έβδομης γενιάς μικρομεσαίο αυτοκίνητο της Volkswagen.

To νέο Volkswagen Golf BlueMotion 1.6 TDI κινείται από ένα 1.600άρη κινητήρα ντίζελ που αποδίδει 110 ίππους και βγάζει 25,5 ροπής, Αλλά τα νούμερα που ενδιαφέρουν και είναι τα πιο εντυπωσιακά αφορούν την κατανάλωση και τους ρύπους. Το νέο BlueMotion καίει μόλις 3,2 lt/100 km και εκπέμπει 85 g/km CO2 –ένα πολύ σημαντικό -15% σε σχέση με το προηγούμενο Golf BlueMotion της έκτης γενιάς. 

Το νέο Golf BlueMotion θέτει νέα στάνταρ αποδοτικότητας, χάρη σε μια σειρά μηχανολογικών βελτιώσεων και αεροδυναμικής «χειρουργικής» που υπέστη στο στάνταρ Golf, το οποίο ήδη χρησιμοποιούσε σύστημα stop/start και συστήματα ανάκτησης ενέργειας. 

Η αεροδυναμική αποδοτικότητά του BlueMotion επετεύχθη χάρη στο γενικότερο χαμήλωμα του αυτοκινήτου κατά 1,5 πόντο σε σχέση με το απλό Golf προκειμένου να μειωθεί η μετωπική επιφάνεια. Οι άλλες αεροδυναμικές βελτιώσεις αφορούν την πτέρυγα οροφής που μειώνει το συντελεστή οπισθέλκουσας, την ανασχεδιασμένη μάσκα και τα διαφορετικά πάνελ στο πάτωμα, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ροή του αέρα πάνω και κάτω από το αυτοκίνητο. Επίσης «βελτιστοποιήθηκαν» μοτέρ και σύστημα φρένων. 

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version