Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Το Volkswagen Amarok στην Ελλάδα – Εξοπλισμός και τιμές

Το Volkswagen Amarok στην Ελλάδα – Εξοπλισμός και τιμές

Η 2η γενιά του Volkswagen Amarok, σχεδιασμένη εκ νέου, έφτασε ακόμα πιο εντυπωσιακή και πρακτική, με πλούσιο εξοπλισμό, τεχνολογίες και όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, καθιστώντας το ένα premium pick-up για όσους θέλουν να τα συνδυάζουν όλα.

Η Kosmocar παρουσίασε το ολοκαίνουριο Volkswagen Amarok στην πρώτη επίσημη παρουσίαση στο κτήμα Τζιωρτζή και ανακοίνωσε λεπτομερώς τις εκδόσεις, τα εξοπλιστικά πακέτα και τις τιμές.

Πέρασαν 13 χρόνια από το πρώτο λανσάρισμα του Amarok και το δημοφιλές pick-up, ολοκληρωμένο σε κάθε τομέα, αναμένεται να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Σχεδιαστικά συνδυάζει macho χαρακτηριστικά με premium στοιχεία και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Εκ πρώτης όψεως, μπορεί εύκολα κάποιος να αγνοήσει ότι πρόκειται για επαγγελματικό όχημα, αν και ελπίζουμε να αλλάξει σύντομα το αντίστοιχο νομοσχέδιο και να μπορούμε όλοι να χαρούμε τις… αρετές του Amarok. Το pick-up της Volkswagen, δεν είναι μόνο εργαλείο δουλειάς, αλλά και περιπέτειας!

Σε πολλές ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, το Amarok είναι από τα αγαπημένα οχήματα για εκείνους που θέλουν να αξιοποιήσουν την καρότσα για τα χόμπι τους, αφού μπορεί να μεταφέρει άνετα από μηχανάκια MX μέχρι εξοπλισμό surf.

Για του λόγου το αληθές, ο χώρος φόρτωσης στο πίσω μέρος του Amarok αντέχει έως 1,19 τόνους ωφέλιμο φορτίο. Η ευρυχωρία είναι επίσης εμφανής στο πίσω μέρος του διπλοκάμπινου. Όπως και στην προηγούμενη γενιά, η επιφάνεια φόρτωσης μεταξύ των θόλων τροχών με 1.227mm προσφέρει επαρκή χώρο για μια ευρωπαλέτα που φορτώνεται εγκάρσια ή κατά μήκος.

Το μήκος του με κλειστό πίσω καπό είναι 1.624mm. Το φορτίο προσδένεται μέσω σταθερών κρίκων στην επιφάνεια φόρτωσης και στα πλαϊνά του χώρου αυτού. Επιπροσθέτως, το μέγιστο ύψος του παραπέτου φόρτωσης έχει αυξηθεί ανάλογα με τον εξοπλισμό έως 21mm και πλέον είναι 529 mm. Επίσης, ο περιπετειώδης χαρακτήρας του Amarok ενισχύεται από τη δυνατότητα που προσφέρεται στους κατόχους να φορτώσουν στην οροφή μέχρι 350kg σε στάση, ενώ το ευχάριστο είναι πως μπορείτε να τοποθετήσετε στην οροφή και μία μεγάλη σκηνή χωρητικότητας μέχρι 4 ατόμων, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από τα αξεσουάρ. Εν κινήσει, το σύστημα φορέα μπορεί να δεχθεί έως και 85kg.

Οι διαστάσεις του έχουν μεγαλώσει σε σχέση με τον προκάτοχό του και συγκεκριμένα, το νέο Amarok είναι τουλάχιστον 96mm μακρύτερο, φτάνοντας τα 5.350mm, ενώ το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 173mm και είναι πλέον 3.270mm, κάτι που εξασφαλίζει περισσότερο χώρο στη διπλή καμπίνα. Το πλάτος του είναι 1.910mm και το ύψος του ανάλογα με το συνδυασμό τροχών/ελαστικών είναι μεταξύ 1.751mm και 1.884mm.

Η αύξηση του μεταξόνιου έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των προβόλων του αμαξώματος. Έτσι, προκύπτουν πιο σφιχτές αναλογίες και βελτιωμένη ικανότητα χρήσης εκτός δρόμου. Οι γωνίες κλίσης του αυξήθηκαν μπροστά έως 30 μοίρες και πίσω 26 μοίρες. Η γωνία ράμπας μεταξύ των αξόνων φτάνει τις 21 μοίρες. Επίσης, βελτιώθηκε η off road ικανότητα λόγω του βάθους διέλευσης από νερό που αυξήθηκε από 500mm σε έως και 800mm. Η απόσταση από το έδαφος του Amarok φτάνει έως και 237mm ανάλογα με τον εξοπλισμό και τα ελαστικά. Ο κύκλος στροφής είναι 12,93m.

Χαρακτηριστική είναι η διαμόρφωση του υπερυψωμένου καλύμματος κινητήρα του Amarok με το DNA της Volkswagen που το κάνει να ξεχωρίζει. Οι οριζόντιες, άνω εγκάρσιες ράβδοι της μάσκας ψυγείου με τους ενσωματωμένους μπροστινούς προβολείς LED περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό.

Για τα Amarok PanAmericana, Amarok Aventura, καθώς και για το Amarok Style στο βασικό εξοπλισμό, εκτός από τη βασική έκδοση LED, βλέπουμε και τους «Προβολείς IQ.LIGHT– LED Matrix». Αυτό το σύστημα φώτων υψηλής τεχνολογίας ρίχνει λευκό φως στο σκοτάδι, έτσι ο οδηγός έχει πολύ καλή ορατότητα, χωρίς να ενοχλεί τους διερχόμενους οδηγούς από την αντίθετη κυκλοφορία.

Κινητήρες

Κάθε pick-up που σέβεται τον εαυτό του έχει κάτω από το καπό του κινητήρες που μπορούν να αντεπεξέρθουν σε κάθε πρόκληση. Το νέο Amarok προσφέρεται στην Ελλάδα με δύο κινητήρες turbo diesel και πιο συγκεκριμένα έναν τετρακύλινδρο biturbo 2.0lt που αποδίδει 205PS και 500Nm ροπής και έναν V6 των 3.0lt με 240PS και 600Nm ροπής, αμφότεροι συνδυάζονται αποκλειστικά με το νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, το οποίο πήρε τη σκυτάλη από το 8-τάχυτο της απερχόμενης γενιάς.

4Motion

Επίσης, σημαντικό στοιχείο για την καλύτερη δυνατή απόδοση και ασφάλεια του νέου Amarok σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές είναι το σύστημα τετρακίνησης 4Motion, το οποίο εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο πρόσφυσης παντός εδάφους.

Ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξει ο οδηγός από τα 4 είδη κίνησης που έχει στη διάθεσή του, η κινητήρια ισχύς του συστήματος τετρακίνησης διανέμεται μεταξύ του μπροστινού άξονα (μονή ανάρτηση τροχών McPherson) και του πίσω άξονα (άκαμπτος άξονας υψηλής ικανότητας φορτίου). Μέσω ενός πλήκτρου μπορεί να ενεργοποιηθεί ένα μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η κινητήρια ισχύς και στους δύο τροχούς του άξονα.

Έτσι, το Amarok μπορεί να συνεχίσει την off road πορεία του, ακόμα και αν μόνο ένας από τους πίσω τροχούς έχει επαφή με το έδαφος. Οι τετρακίνητες εκδόσεις του μοντέλου έχουν σχεδιαστεί για μέγιστη ανηφορική κλίση έως 30 μοίρες. Η τεχνολογία τετρακίνησης φροντίζει παράλληλα, ώστε και το νέο Amarok να μπορεί να έλξει 3,5 τόνους ανάλογα με την έκδοση. Σε σχέση με την πρώτη γενιά, το επιτρεπόμενο συνολικό βάρος οχήματος και ρυμουλκούμενου αυξήθηκε έως 6,5 τόνους.

Πολυτελές και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, η αίσθηση που αποκομίζεις είναι ότι βρίσκεσαι περισσότερο σε ένα premium SUV, παρά σε ένα επαγγελματικό pick-up. Η ομάδα σχεδίασης της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα έχει δώσει ιδιαίτερη βάση στη λειτουργικότητα και εργονομία με έναν πρακτικό συνδυασμό αναλογικών και ψηφιακών χειριστηρίων.

Παράλληλα έμφαση έχει δοθεί στην ποιότητα των υλικών, αλλά και στην τεχνολογία. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής των 12 ιντσών του συστήματος infotainment, η οποία είναι τοποθετημένη κατακόρυφα, ενώ ο πίνακας οργάνων «Digital Cockpit» των 12,3 ιντσών φροντίζει να ενημερώνει τον οδηγό με τα απαραίτητα στοιχεία.

Στις εκδόσεις PanAmericana και Aventura, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τις μουσικές τους προτιμήσεις από το ηχοσύστημα 640 Watt Harman Kardon, κάνοντας πολλούς κατόχους ακόμα και πολυτελών SUV να ζηλέψουν λίγο. Φυσικά δε λείπει η συνδεσιμότητα. Στο βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται τα «Android Auto» (Google) και «CarPlay» (Apple) για τις εφαρμογές Smartphone, που χρησιμοποιούνται και ασύρματα.

Ασφάλεια

Ανάλογα με τις εκδόσεις και τις προδιαγραφές έως και 25 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού προσθέτουν ένα ακόμη πλεονέκτημα στην άνεση και την ασφάλεια, όπως το cruise control, η υποβοήθηση ελιγμών στάθμευσης για υποβοηθούμενο παρκάρισμα και ξεπαρκάρισμα, μια περιμετρική άποψη 360 μοιρών (“Area View”), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας pro με προσαρμοζόμενη καθοδήγηση λωρίδας και η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, προβολείς IQ.LIGHT – LED Matrix, κ.ά. Τα περισσότερα από αυτά είναι καινούρια στο Amarok.

4 επίπεδα εξοπλισμού: Life, Style, PanAmericana και Aventura

Το νέο Amarok διατίθεται στην αγορά σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού. Το εισαγωγικό μοντέλο είναι η έκδοση Life, με τη Style να είναι η αμέσως επόμενη. Ως κορυφαίες εκδόσεις ξεκινούν οι σειρές PanAmericana (έντονα Off-road χαρακτήρας) και Aventura, ενώ θα μπορείτε να το επιλέξετε ανάμεσα από 8 χρώματα.

Amarok Life: Το πρώτο επίπεδο εξοπλισμού: Ήδη η βασική έκδοση Life διαθέτει εξωτερικά χαρακτηριστικά, όπως μπροστινούς προβολείς LED και ηλεκτρικά πτυσσόμενους εξωτερικούς καθρέφτες. Επίσης, περιλαμβάνει λεπτομέρειες όπως προβολείς ομίχλης LED, προφυλακτήρες βαμμένους στο χρώμα του αυτοκινήτου, καθώς και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες με φωτισμό περιβάλλοντος. Αντίστοιχα, και στο εσωτερικό της έκδοσης Life κυριαρχεί η αισθητική. Στο βασικό εξοπλισμό διατίθεται το πλήρως ψηφιακό Digital Cockpit των 12,3 ιντσών, μια οθόνη αφής 12 ιντσών για την οθόνη infotainment, ψηφιακή λήψη ραδιοφώνου (DAB+), σύνδεση Online, πολυλειτουργικό τιμόνι και ρύθμιση 10 επιπέδων για το κάθισμα του οδηγού και 8 για το συνοδηγό.

Amarok Style: Το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού περιλαμβάνει επιπλέον Προβολείς IQ.LIGHT– LED Matrix και ζάντες αλουμινίου τύπου Amadora. Η έκδοση Style διαθέτει, επίσης, ασύρματη φόρτιση για τα smartphones, όπως και λειτουργία πλοήγησης. Τα καθίσματα στην κεντρική λωρίδα είναι καλυμμένα με υλικό fleece Artvelours. Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού μπορούν να ρυθμιστούν ηλεκτρικά με 10 τρόπους. Πρόσθετη άνεση εξασφαλίζει η θέρμανση των εμπρός καθισμάτων, ένα αυτόματο σύστημα κλιματισμού δύο ζωνών (αριστερά/δεξιά), ένα μπροστινό παρμπρίζ σε μονωτικό γυαλί και το σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης χωρίς κλειδί «Keyless Access». Επίσης, διαθέσιμα είναι τα συστήματα υποβοήθησης όπως ACC, Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, Βοήθεια αλλαγής λωρίδας, υποβοήθηση ελιγμών στάθμευσης ParkAssist και αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας.

Amarok PanAmericana: Η έκδοση Panamericana ξεχωρίζει μεταξύ άλλων από τον προφυλακτήρα χρώματος Wizzard Grey σε σχεδίαση X, τα πίσω φώτα LED, τους μαύρους τροχούς των 18 ιντσών τύπου Amadora με ελαστικά παντός εδάφους -για πρώτη φορά διαθέσιμα από το εργοστάσιο-, καθώς και ένα stylingbar και σκαλοπάτια σε μαύρο. Εσωτερικά, αναβαθμίστηκε σε σχέση με τη Style έκδοση με το ταιριαστό στον ταξιδιωτικό χαρακτήρα αυτής της κορυφαίας έκδοσης δέρμα «Cricket». Μαζί με όλα τα τεχνολογικά καλούδια και τα συστήματα ασφαλείας, στην έκδοση αυτή η τετρακίνηση 4MOTION είναι στο βασικό εξοπλισμό.

Amarok Aventura: Η κορυφαία έκδοση. Στο βασικό εξοπλισμό διαθέτει ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών τύπου Bendigo. Προαιρετικά μόνο για τον εξοπλισμό Aventura διατίθενται ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών Varberg. Διαφοροποιείται, επίσης, μέσω των καλυμμάτων εξωτερικών καθρεφτών και των χειρολαβών των θυρών σε χρώμιο, ενός sportsbar βαμμένου στο χρώμα του αυτοκινήτου και διακοσμητικών λωρίδων χρωμίου στα σκαλοπάτια όλων των εκδόσεων. Επίσης αναβαθμισμένος σε χρώμιο είναι ο πίσω προφυλακτήρας. Εσωτερικά χρησιμοποιείται το δέρμα Sanova και ο εσωτερικός ουρανός είναι μαύρο αντί γκρι. Σημειώστε ότι το κλείδωμα διαφορικού είναι βασικός εξοπλισμός και για το Aventura, όπως και στο PanAmericana.

Τιμές

Η τιμή του Amarok των 2.0lt ξεκινά από 48.200 ευρώ στην εισαγωγική έκδοση Life και 53.500 ευρώ για την έκδοση Style. Η τιμή του Amarok των 3.0lt V6 ξεκινά από 55.000 ευρώ στην έκδοση Style, 61.500 ευρώ στην PanAmericana και 62.500 ευρώ στην Aventura. Kαλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών ή 100.000km.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις