Site icon NewsIT

To Ford Focus στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων για το 2012

10.04.2013 | 17:17
To Ford Focus στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων για το 2012

Το Ford Focus είναι το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στον κόσμο για το 2012, σύμφωνα με την R.L. Polk & Co.

Η Ford Motor Co. που ηγείται των Αμερικανών κατασκευαστών εδώ και δεκαετίες, ταξινόμησε 1.02 εκατ. Focus το 2012, ξεπερνώντας την Toyota που με την Corolla πούλησε στο αντίστοιχο διάστημα 872.774 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Polk που δημοσιοποίησε η Ford. 

Αλλά η Ford κατέχει και το No3 του καταλόγου των καλύτερων πωλήσεων με το pickup Σειράς F και το Νο6 με το σουπερμίνι Fiesta. Την GM τη συναντούμε μόλις στην όγδοη θέση με το Chevrolet Cruze μπροστά από το Civic της Honda. 

Τα Focus, Fiesta και Cruze είναι μεταξύ των πολλών μοντέλων από Αμερικανούς κατασκευαστές που πέτυχαν να βρεθούν εμπρός από τις ιαπωνικές Toyota και Honda που τα τελευταία χρόνια έχουν αλώσει τις μικρές κατηγορίες. 

Η ανάκαμψη της Ford επετεύχθη από τη στρατηγική του διευθύνοντος συμβούλου της Άλαν Μάλαλι, που γέμισε την γκάμα της με οικονομικά στην κατανάλωση μοντέλα και μάλιστα κοινά σε παγκόσμια κλίμακα, υπό το πρόγραμμα «One Ford». Η νέα γκάμα έρχεται και συμπληρώνει την ισχυρή παρουσία της Ford στα pickup και στα SUV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δοκιμή: Ford Kuga 2.0 TDCi 163 PS AWD

Ford: Νέος κινητήρας 1,5 λίτρου με 180 ίππους

Αυτή είναι η διαφήμιση της Ford που προκάλεσε σάλο! (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Δοκιμή: Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 100 PS

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version