Site icon NewsIT

Το Νέο CUPRA Formentor είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους

28.06.2024 | 08:31
Το Νέο CUPRA Formentor είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους

Το νέο CUPRA Formentor υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της CUPRA που χαρακτηρίζεται από το εμπρός μέρος που θυμίζει ρύγχος καρχαρία, τους τριγωνικούς CUPRA Matrix LED προβολείς και το ενσωματωμένο και φωτιζόμενο λογότυπο CUPRA στο πίσω φως.

Το νέο CUPRA Formentor έρχεται για να συνεχίσει την επιτυχία του προκατόχου του. Το CUPRA Formentor είναι το best seller της εταιρείας και το A-CUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Βρίσκεται στην κορυφή με περισσότερες από 120.000 παραδόσεις παγκοσμίως το 2023 (+23% σε σχέση με το 2022). Τα αποτελέσματα αυτά είναι εντυπωσιακά για το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε μοναδικά από τη μάρκα.

Τώρα το νέο CUPRA Formentor έρχεται για να ενισχύσει τη θέση της μάρκας και να την οδηγήσει ακόμα πιο μακριά.

Το CUPRA Formentor που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στη Βαρκελώνη, στα κεντρικά γραφεία της μάρκας στο Martorell.

Το νέο CUPRA Formentor βασίζεται στις αναλογίες και τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες που συνετέλεσαν στην τόσο επιτυχημένη πορεία του. Η αισθητική και το συνολικό πακέτο του οχήματος που το βοήθησαν να κερδίσει το βραβείο Red Dot Award for Product Design 2021 έχουν τονιστεί και ενισχυθεί, προσφέροντας μια συναισθηματική, εντυπωσιακή και σπορ εμφάνιση.

Το νέο CUPRA Formentor εισάγει το νέο DNA της σχεδιαστικής γλώσσας της CUPRA, με το μπροστινό μέρος που θυμίζει ρύγχος καρχαρία, τους τριγωνικούς προβολείς LED matrix και το μεγάλο, τολμηρό κάτω άνοιγμα. Το μπροστινό μέρος του νέου CUPRA Formentor αποπνέει δύναμη και αποφασιστικότητα, ενσωματώνοντας το λογότυπο CUPRA απευθείας στο καπό, πάνω από τη μεγάλη μάσκα, και τονίζεται με τους προαιρετικούς προβολείς CUPRA matrix LED (στάνταρ: Full LED) που ενσωματώνουν τη σχεδιαστική υπογραφή με τα τρία φωτιζόμενα τρίγωνα να είναι πλαισιωμένα σε ένα τρίγωνο

Ο σχεδιασμός του μπροστινού μέρους προάγει τη δύναμη της έκφρασης και την αίσθηση πλάτους, ενώ οι λεπτές εισαγωγές αέρα κάτω από το ρύγχος προσδίδουν έναν προηγμένο και με υψηλή τεχνική χαρακτήρα. Το πλέγμα της μάσκας είναι ανοιχτό τόσο για λόγους αισθητικής όσο και λειτουργικότητας, κάτι απαραίτητο σε ένα αυτοκίνητο επιδόσεων.

Καθώς το βλέμμα στρέφεται στις πλευρικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, οι αθλητικές αναλογίες και ο χαρακτήρας του νέου CUPRA Formentor γίνονται ακόμα πιο εμφανείς. Ο δυναμικός και ισορροπημένος όγκος του αμαξώματος πατά πάνω σε μεγάλους τροχούς, ενώ διατίθεται μια γκάμα από οκτώ διαφορετικές ζάντες αλουμινίου με διάμετρο” 18 και 19”, συμπεριλαμβανομένων νέων σφυρήλατων ζαντών που συνεισφέρουν στη μείωση βάρους και στην αύξηση της δυναμικής.

Τα δύο χαρακτηριστικά blisters στο πλάι προσθέτουν μια αίσθηση κίνησης και τα ανάγλυφα διαμορφωμένα τμήματα του αμαξώματος επιτείνουν την αίσθηση γλυπτού του νέου CUPRA Formentor. Η έντονα σπορτίφ αισθητική προσέγγιση του Crossover SUV υψηλών επιδόσεων ενισχύεται περαιτέρω από τη σχεδίαση των πλαϊνών επιφανειών και την αλληλεπίδρασή τους με τα διαθέσιμα χρώματα. Η διχρωμία των θόλων των τροχών με το χρώμα του αμαξώματος απογειώνουν την εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Στο πίσω μέρος του νέου CUPRA Formentor, τα φώτα πλήρους πλάτους ενσωματώνουν το φωτιζόμενο λογότυπο στο κέντρο και φιλοξενούν το φωτιζόμενο όνομα Formentor, καθιστώντας το ακόμη πιο ευδιάκριτο. Η πόρτα του χώρου αποσκευών σε σχήμα V τονίζει περαιτέρω το λογότυπο, συμβάλλοντας στην διακριτή εμφάνιση του οχήματος από όποια γωνία και αν το παρατηρεί κανείς.

Η φιλοσοφία φωτισμού της CUPRA συνεχίζεται με πίσω φώτα LED τα οποία είναι κατασκευασμένα από τρία τριγωνικά στοιχεία που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα με το θέμα της μάρκας. Η διαμόρφωση σε σχήμα C του μπροστινού μέρους υιοθετείται και πίσω, πλαισιώνοντας τα φώτα και επιτείνοντας την αίσθηση πλάτους και σταθερότητας. Τέλος, ο αεροδυναμικός διαχύτης στο κάτω τμήμα υπογραμμίζει τον χαρακτήρα του νέου CUPRA Formentor.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από οκτώ διαφορετικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των νέων και αποκλειστικών Century Bronze Matt και Enceladus Grey Matt. Η παλέτα χρωμάτων συμπληρώνεται με τις αποχρώσεις Magnetic Tech Matt, τη νέα Fiord Blue καθώς και τις Midnight Black, Glacial White, Magnetic Tech και Graphene Grey.

Η ακατέργαστη αίσθηση που αποπνέει η εξωτερική σχεδίαση του νέου CUPRA Formentor αντικατοπτρίζεται στο εσωτερικό, η ποιότητα του οποίου έχει αναβαθμιστεί με την εισαγωγή βιώσιμων υλικών σε συνδυασμό με μία σειρά ψηφιακών τεχνολογιών και με ποικιλία επιλογών.

Το νέο CUPRA Formentor υποδέχεται τον οδηγό και τον συνοδηγό με μια δυναμική χορογραφία φωτισμού στο εμπρός και πίσω μέρος του αυτοκινήτου, προβάλλοντας ταυτόχρονα το λογότυπο CUPRA στο έδαφος και φωτίζοντας το κατώφλι εισόδου. Μπαίνοντας στο εσωτερικό, η αλλαγή γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτή με τη χρήση νέων υλικών και σχεδιαστικών τεχνικών στην καμπίνα.

Tags:

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version