Site icon NewsIT

Toyota: Ανακριβές ότι το Focus είναι παγκοσμίως πρώτο σε πωλήσεις το 2012. H Corolla είναι!

10.04.2013 | 19:01
Toyota: Ανακριβές ότι το Focus είναι παγκοσμίως πρώτο σε πωλήσεις το 2012. H Corolla είναι!

Η Toyota Motor Corp., ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο, αμφισβητεί ότι το Ford Focus είναι το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο του 2012.

Η Ford, χτες 9 Απριλίου, δήλωσε ότι με το Focus κατέχει τον τίτλο του πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου για το 2012 με 1,02 εκατ. πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της R.L. Polk & Co. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της εταιρείας παροχής δεδομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Toyota Corolla κατατάσσεται στη δεύτερη θέση με 872.774 πωλήσεις.

«Η Toyota πούλησε παγκοσμίως 1,16 εκατ, Corolla το 2012», δήλωσε χτες ο Μάικ Μίτσελς, αντιπρόεδρος επικοινωνίας της ιαπωνικής εταιρείας, σε δήλωση μέσω e-mail. «Οι ταξιμονήσεις της Corolla που παρασχέθηκαν στα στοιχεία της Pol είναι λιγότερες σχεδόν κατά 300.000 αυτοκίνητα. Αυτή η ανακολουθία βγάζει μάτι και προς τούτο ζητήσαμε αποσαφήνιση.»

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η διαφορά στις παγκόσμιες πωλήσεις μεταξύ Toyota και Polk μπορεί να προκύπτει επειδή ο Ιάπωνας κατασκευαστής περιλαμβάνει στο όνομα Corolla και μοντέλα όπως το Corolla Axio και Corolla Altis. Να διευκρινίσουμε ότι Corolla Axio ονομάζεται η Corolla ενδέκατης γενιάς που διατίθεται στην ιαπωνική αγορά και Corolla Altis, η δέκατη γενεά Corolla που διατίθεται στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας. Στα μοντέλα Corolla συμπεριλαμβάνονται και τα Auris, καθώς σε πολλές αγορές ονομάζονται Corolla.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version