Σήμερα, με μία λιτή αλλά συγχρόνως βαριά δήλωση ο Γιώργος Παπαδάκης ανακοίνωσε on air την απόφασή του να ρίξει τίτλους τέλους στην εκπομπή του «Καλημέρα Ελλάδα».
Με αυτή την απόφαση δεν κλείνει απλώς μία εκπομπή, αλλά κλείνει και μία ολόκληρη τηλεοπτική εποχή. Μίας «καλημέρας» χωρίς έπαρση, χωρίς… μακιγιάζ, αληθινής, αρετουσάριστης. Σίγουρα, σε μία «ζωή» 34 ετών έχουν γίνει λάθη, αλλά η πορεία της ήταν και γεμάτη πάθος, πάθος για την ενημέρωση. Ο Γιώργος Παπαδάκης μεγάλωνε μπροστά στις κάμερες και μαζί του μεγαλώσαμε και εμείς, να τον παρακολουθούμε στις τηλεοπτικές οθόνες.
Το «Καλημέρα Ελλάδα» δεν ήταν μία καθημερινή εκπομπή, ήταν «σχολείο» και για όσους έχουν εργαστεί σε αυτή, αλλά και για μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού που επί 34 χρόνια συνήθιζε να ακούει την πρώτη «καλημέρα» από τον Γιώργο Παπαδάκη. Και βέβαια η εκπομπή ήταν ένα «πανεπιστήμιο» τηλεόρασης και δημοσιογραφίας αφού δεκάδες άνθρωποι σπούδασαν εκεί, πολλοί από τους οποίους σήμερα κρατούν δικές τους εκπομπές, ενημερώνουν, μεταδίδουν ειδήσεις, χτίζουν δικές τους καριέρες.
Ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν και παραμένει ο «δάσκαλος» της πρωινής ενημέρωσης.
Με γενναιοδωρία να αφήνει χώρο στους νέους, αλλά και την αυστηρότητα να τους διδάσκει να μην συμβιβάζονται με το μέτριο. Και με την αλήθεια ότι, όσο ψηλά κι αν φτάσεις, το μέτρο σου πρέπει να είναι πάντα οι άνθρωποι που σε ακούν.
Η σημερινή του αποχώρηση είναι συγκινητική γιατί δεν γίνεται από ανάγκη. Γίνεται από επιλογή. Ο ίδιος φεύγει, όχι γιατί «πρέπει», αλλά γιατί ο ίδιος αισθάνεται ότι «ήρθε η ώρα». Και αφήνει πίσω του κάτι πιο πολύτιμο από μια τηλεοπτική ζώνη: αφήνει παρακαταθήκη ήθους, εργατικότητας, γνώσης και αξιοπρέπειας.
Γιώργο Παπαδάκη, σε ευχαριστούμε για όλα όσα έδωσες. Και για όλα όσα θα μείνουν και στο δικό μας δημοσιογραφικό μετερίζι, αλλά και στο τηλεοπτικό τοπίο.