Αλλαγές κάνει αύριο, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο ΣΚΑΪ. Το κανάλι του Φαλήρου προσαρμόζει το πρόγραμμά του, με σκοπό να τιμήσει το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης Ιστορίας μας.

Έτσι αποφασίστηκε να μην βγουν στον αέρα οι ψυχαγωγικές εκπομπές και οι ενημερωτικές να επικεντρωθούν σε εορταστικές εκδηλώσεις. Η μέρα λοιπόν θα ξεκινήσει με το «Σήμερα» και τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου μέσα στο κλίμα της επικαιρότητας και με επετειακό χαρακτήρα.

Ακολουθούν οι «Αταίριαστοι», Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας, οι οποίοι και σε ζωντανή σύνδεση με το Σύνταγμα θα μας δώσουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη στρατιωτική παρέλαση η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία ξένων ηγετών από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία.

Τη σκυτάλη θα πάρει το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων για να ακολουθήσει η σειρά ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ «1821» που διηγείται την ιστορία της επανάστασης, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία έως την ίδρυση του Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 19:50, θα αποτυπώσει τα γεγονότα σε μια ημέρα με έντονο συμβολισμό.

Αμέσως μετά, στις 21.00, ακολουθεί η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση». Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ο Άρης Πορτοσάλτε, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ιστορικών ρίχνοντας φως σε μία από τις σημαντικότερες περιόδους όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας.

Αμέσως μετά, στις 23.30, θα προβληθεί η ταινία, διεθνούς παραγωγής, «Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, η πλοκή της οποίας μας μεταφέρει στα χρόνια της επανάστασης του 1821, αφηγούμενη την ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, εθνικού ευεργέτη από τα Ψαρά.

Θα ακολουθήσουν επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «1821» και τα επεισόδια της παραγωγής του ΣΚΑΪ «Μεγάλοι Έλληνες» που αφορούν στις ζωές των Ιωάννη Καποδίστρια και Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΚΑΪ τονίζει πως «Γνωρίζοντας το παρελθόν μας μπορούμε να αντιληφθούμε τους κινδύνους του παρόντος και να σχεδιάσουμε με ρεαλισμό και επιτυχία το μέλλον μας. Ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορεί να αποδοθεί στη μέγιστη θυσία των προγόνων μας είναι η μνημόνευσή τους».

Όπως είχε πει ο Γέρος του Μοριά στην ομιλία του στην Πνύκα «Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις (…) αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».

Melas Blog
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας