Ούτε οι σεισμικές δονήσεις της Σαντορίνης δεν κατάφεραν να βγάλουν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών από την επικαιρότητα καθώς πλέον, σύσσωμος ο Τύπος και τα ΜΜΕ κάνουν αποκαλύψεις γύρω από αυτό το θέμα.
Ο κόσμος διψάει για την αλήθεια και κανείς δεν μπορεί να τους αλλάξει την άποψη ότι στην ιστορία αυτή, υπήρξε συγκάλυψη.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση ισχυριζόμενη ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να αποκρύψει την αλήθεια. Ο Χρήστος Τριαντόπουλος κάνοντας, μάλιστα, επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί όταν συσταθεί η προανακριτική επιτροπή την οποία ζητάει το ΠΑΣΟΚ.
Και προφανώς με το δίκιο τους, πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν το έπραξε από την πρώτη στιγμή, αλλά απλώς το προανήγγειλε. Και εδώ, η επικοινωνία μετράει περισσότερο από την ουσία;
Η κυβέρνηση εμφανίζεται πάντως θορυβημένη από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι στην συνείδηση των πολιτών εδραιώνεται η πεποίθηση της συγκάλυψης. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται και ανακουφισμένη καθώς την κυβερνητική δυσαρέσκεια, δεν την καρπώνονται τα προοδευτικά κόμματα αλλά τα αντισυστημικά.
Όπως λένε, μάλιστα, γαλάζιοι παράγοντες, όσο στο κάδρο των πολιτικών αντιπάλων δεν βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, τα πράγματα είναι ελεγχόμενα.
Γιατί προφανώς έχει διαφορετική σημασία αν η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται μεταξύ ενός πρώην και ενός νυν πρωθυπουργού δεδομένου ότι και οι δύο γνωρίζουν πολύ καλά πως λειτουργεί το κράτος.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι τα όσα είπε πριν από μερικές μέρες ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα της συγκάλυψης και της παραπλάνησης, έφεραν εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βρίσκεται πίσω από την ιστορία.
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν παραπλανήθηκε και ειπώθηκαν συνειδητά ψέματα για να μπερδευτεί η κοινή γνώμη.
«Με στόχο προφανή, έναν και μοναδικό» είπε ο πρώην πρωθυπουργός: «Την εξουσία. Οργάνωσε τις παρακολουθήσεις προκειμένου να διευρύνει την εξουσία του. Ενορχήστρωσε το μπάζωμα και τη συγκάλυψη, προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία του. Γιατί, ας μη ξεχνάμε μια κρίσιμη παράμετρο: Μόλις ενάμιση μήνα μετά το έγκλημα των Τεμπών, είχαμε εκλογές. Αν γίνονταν τότε γνωστά, όσα έχουν αποκαλυφθεί σήμερα, δεν θα τολμούσε κανείς να χαρακτηρίσει το έγκλημα των Τεμπών, απλώς δυστύχημα. Και η αναζήτηση ευθυνών δε θα διαχέονταν στις διαχρονικές ανεπάρκειες του κράτους και του πολιτικού συστήματος, αλλά στις πολύ συγκεκριμένες ευθύνες της παρούσας κυβέρνησης. Και αναγκαστικά αυτή η συζήτηση για την αναζήτηση των ευθυνών δε θα τελείωνε τις επόμενες ημέρες, αλλά θα έφτανε ως και τη μέρα των εκλογών. Έπρεπε λοιπόν πάση θυσία να ξεχαστεί. Γι’ αυτό και οι μπουλντόζες έλαβαν εντολή να μπαζώσουν, το επόμενο κιόλας πρωί. Για να θάψουν το έγκλημα. Για να ξεχαστεί το έγκλημα».