αντιοξειδωτικές τροφές. Πρόκειται για τροφές που καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες και τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλούνται στο σώμα μας καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας. Είναι ζωτικής σημασίας να εκμεταλλευόμαστε οτιδήποτε έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία μας.
Οι 10 σπουδαιότερες είναι:
1.τα μικρά κόκκινα φασόλια
2.τα άγρια φραγκοστάφυλα
3.τα κόκκινα φασόλια kidney
4.τα φασόλια pinto
5.τα μύρτιλα
6.τα κράνα
7.οι αγκινάρες
8.τα βατόμουρα
9.τα δαμάσκηνα
10.τα σμέουρα
Πρόκειται για τροφές πολύχρωμες. Το χρώμα τους, υποδηλώνει την ύπαρξη φυτοχημικών ή αντιοξειδωτικών ουσιών. Κάθε χρώμα καταπολεμά τη διαδικασία της γήρανσης με διαφορετικό τρόπο. Όσο μεγαλύτερη η ποικιλλία των καταναλωθέντων τροφών τόσο το καλύτερο για την υγεία σας.
Επιμέλεια άρθρου:
Ιωάννης Σουπιός , Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Σταματίνα Αντωνίου , Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος