Δευτέρα, 25 Νοε.
15oC Αθήνα

150 ΜΚΟ ελέγχει η Οικονομική Αστυνομία – Ο ρόλος του Ρόντου στην ΥΔΑΣ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Όργιο ρεμούλας και διασπάθισης δημόσιου χρήματος ήταν δεκάδες ΜΚΟ που ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια. Η Οικονομική Αστυνομία αυτή τη στιγμή έχει βάλει στο μικροσκόπιο 150 οργανώσεις οι τρεις εκ των οποίων έχουν σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του newsit με την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ0 στην οποία πανίσχυρος άνδρας δεν ήταν άλλος από τον Άλεξ Ρόντος

Στο ΦΕΚ που της 6ης Σεπτεμβρίου του 2.000 που έχει στη διάθεσή του το newsit προσδιορίζονται με σαφέστατο τρόπο οι αρμοδιότητες του διευθυντή της ΥΔΑΣ που εκείνη την εποχή δεν ήταν άλλος από τον κ. Ρόντο. Μάλιστα προσδιορίζεται με σαφή τρόπο η αρμοδιότητα του Γ.Γ. για την “απορρόφηση των κοινοτικών πόρων και την ορθολογική τους αξιοποίηση” όπως βέβαια και η υπογραφή όλων των πράξεων και συμβάσεων “που προκαλούν πληρωμές σε βάρος του προϋπολογισμού της” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο επίμαχο ΦΕΚ.

Ο κ. Ρόντος ήδη κατηγορείται από την Οικονομιή Αστυνομία για απιστία και ψευδή βεβαίωση για την υπόθεση των 9 εκατομμυρίων που μπήκαν στα ταμεία της αμαρτωλής ΜΚΟ “Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτισης”.
Ο μυστήριος κ. Ρόντος ήταν ένα πρόσωπο αμφιλεγόμενο στο Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς οι κακές γλώσσες στο κτήριο της Β. Σοφίας λένε πως τα δυο blackberry που ήταν η προέκταση του χεριού του περιείχαν τηλέφωνα ισχυρών ανδρών του πλανήτη οι οποίοι απαντούσαν αμέσως όταν έβλεπαν στην οθόνη του κινητού τους το όνομά του.
Ο κατηγορούμενος για την αμαρτωλή ΜΚΟ βρίσκεται στο Κέρας της Αφρικής ως εντεταλμένος σύμβουλος της Ε.Ε. σε θέματα ανάπτυξης και ανθρωπιστικής βοήθειας.
Όσον αφορά στις αρμοδιότητες που είχε όταν ήταν διευθυντής της ΥΔΑΣ ήταν ακόμα και η πρόσληψη και η μετάθεση προσωπικού στην υπηρεσία, αναφερόμενος απευθείας στον τότε υπουργό Εξωτερικών που δεν ήταν άλλος από τον φίλο του Γ. Παπανδρέου.
Οι δικαστικές αρχές της χώρας ανάλογα με την εξέλιξη της κύριας ανάκρισης για την αμαρτωλή ΜΚΟ είναι δυνατόν να καλέσουν τον κ. Ρόντο στην Ελλάδα προκειμένου να καταθέσει σχετικά.
Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί τότε θα αποφασιστεί εάν θα εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Κατά το παρελθόν υπήρχαν αναφορές στο ΥΠ.ΕΞ από ανώτερους διπλωματικούς υπάλληλους που υπηρετούσαν σε ελληνικές πρεσβείες, κυρίως στη Μ. Ανατολή,που μιλούσαν για τη δραστηριότητα της αμαρτωλής ΜΚΟ τονίζοντας ότι ουδεμία αναφορά έχουν στα χέρια τους για την παρουσία της στις χώρες που υπηρετούσαν. Η πιο χαρακτηριστική απ’ όλες ήταν η αναφορά πρέσβη σε χώρα της Μ. Ανατολής ο οποίος τόνιζε ότι κανένας από τη συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν τον έχει επισκεφτεί ώστε να τον ενημερώσει για την αποναρκοθέτιση περιοχών και να του ζητήσουν τη βοήθειά του, κάτι που όφειλαν να κάνουν.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε