Site icon NewsIT

2 φοιτητές του Πολυτεχνείου στους “Πυρήνες της Φωτιάς”;

03.11.2009 | 20:27
Η γιάφκα του Χαλανδρίου φωτο αρχείου

Η γιάφκα του Χαλανδρίου φωτο αρχείου

Τα αποτυπώματα τους βρέθηκαν στην γιάφκα του Χαλανδρίου.

Οι δύο φοιτητές από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο είναι ανάμεσα στα 5 άτομα που αναμένεται να κατηγορηθούν για συμμετοχή στην “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-Φράξια Μηδενιστών”.

Τα αποτυπώματα τους βρέθηκαν στην γιάφκα του Χαλανδρίου και ταυτοποιήθηκαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.  “Στις 12 Νοεμβρίου μόλις ανατεθεί η έρευνα σε ειδικό εφέτη ανακριτή  θα του δοθούν τα νέα στοιχεία με συμπληρωματική δικογραφία και θα ασκήσει ποινική δίωξη τουλάχιστον σε βάρος του ενός εκ των δύο φοιτητών ” λέει με σιγουριά υψηλόβαθμο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
 
Ανάμεσα στους υπόλοιπους τρεις υπόπτους, των οποίων τα αποτυπώματα επίσης βρέθηκαν στην γιάφκα της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι συγκαταλέγεται και μία κοπέλα, αναφέρει το ίδιο στέλεχος.  
.
Η έρευνα για την ανακάλυψη της κεντρικής γιάφκας της οργάνωσης  βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την διαπίστωση ότι οι “Πυρήνες της Φωτιάς” χρησιμοποίησαν στις τελευταίες δύο επιθέσεις αυτοσχέδιους ωρολογιακούς εκρηκτικούς μηχανισμούς με διαφορετικά υλικά και συνδεσμολογία.
 
Τώρα για την επίθεση στο Α.Τ  Αγ. Παρασκευής οι αρμόδιοι αστυνομικοί εξετάζουν τις επαφές 46χρονου ληστή τραπεζών με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, Μαλανδρίνου και Τρικάλων όπου κρατούνταν.  Για τον 46χρονο που ήδη συνελήφθη υπάρχουν υποψίες ότι προμήθευε όπλα στην “Σέχτα Επαναστατών”.  
Στο μεταξύ η 23χρονη ειδική φρουρός αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη και βελτιώνεται η υγεία της, ενώ θα παραμείνει στην εντατική για προληπτικούς λόγους δύο ακόμη μέρες.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version