Παρασκευή, 26 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Αλεξανδρούπολη: Μετέφεραν σχεδόν δυο τόνους λαθραία… όστρακα

Αλεξανδρούπολη: Μετέφεραν σχεδόν δυο τόνους λαθραία… όστρακα

1.808 κιλά όστρακα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, το πρωί της Παρασκευής, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, στην θαλάσσια περιοχή μπροστά στις εκβολές του ποταμού Έβρου.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το thrakitoday, σε έλεγχο από πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στην περιοχή, διαπιστώθηκε ότι στο αλιευτικό, με δύο επιβαίνοντες, υπήρχαν μέσα στην καταπακτή, επιμελώς κρυμμένοι σάκοι με την παραπάνω ποσότητα οστράκων.

To αλιευτικό σκάφος οδηγήθηκε για περαιτέρω έρευνα, συνοδεία πλωτού περιπολικού σκάφους, στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης όπου και διαπιστώθηκε ότι 78 σάκους όστρακα του είδους «αχιβάδα», συνολικού βάρους 1.468 kgr, 14 σάκους με όστρακα του είδους «τελλίνα», συνολικού βάρους διακοσίων 284 kgr καθώς και 3 σάκους με όστρακα του είδους «κυδώνι» συνολικού βάρους 56 kgr, όλα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, με σκοπό την πώληση και την εμπορία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα όστρακα και το αλιευτικό σκάφος.

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Θάσος: 19χρονος κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο αγόρι

Αγαθονήσι: Παραλίγο τραγωδία με μετανάστες – Η βάρκα έβαλε νερά…

Ηράκλειο: Μπήκαν με το αντικλείδι και τον βρήκαν νεκρό…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε