Τρίτη, 23 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ανάληψη ευθύνης από τη «Συνωμοσία» για το φάκελο «βόμβα» στον ανακριτή Μόκκα

Ανάληψη ευθύνης από τη «Συνωμοσία» για το φάκελο «βόμβα» στον ανακριτή Μόκκα

Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για την αποστολή του «εκρηκτικού» φακέλου στο σπίτι του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της τρομοκρατίας.

«Σχέδιο Φοίνικας 5 Φάτε τους Δικαστές» είναι ο τίτλος της προκήρυξης που «ανέβηκε» το πρωί της Τρίτης στο indymedia.

Οι συντάκτες της προκήρυξης επιτίθενται στον ανακριτή Δημήτρη Μόκκα, που χειρίζεται την υπόθεση της τρομοκρατίας, γιατί παρέτεινε την προφυλάκιση του Γεράσιμου Τσάκαλου λίγες ώρες πριν από τη λήξη της, όπως αναφέρεται στο κείμενο.

«Για όλα αυτά που έχει κάνει επιλέξαμε να του στείλουμε και εμείς το δικό μας δωράκι εκδίκησης», αναφέρει η προκήρυξη.

«Παρακολουθήσαμε τον συγκεκριμένο στόχο, εντοπίσαμε το σπίτι του και επιλέξαμε την αποστολή του παγιδευμένου δέματος εκεί. Με αυτόν τον τρόπο του στείλαμε την δική μας επίδοση, με υπογραφή Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», γράφουν.

Το χρονικό

Ο φάκελος εστάλη λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ωστόσο, ο ανακριτής τον παρέλαβε την Κυριακή καθώς έλειπε σε διακοπές. Ο φάκελος ανεφλέγη ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανένας.

Οι δράστες για να μην μπουν υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. χρησιμοποίησαν εξωτερικό γραμματοκιβώτιο και έστειλαν το δέμα-βόμβα από τον δρόμο. Αποστολέας φαινόταν να είναι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Ο φάκελος περιείχε εκρηκτικό υλικό και συγκεκριμένα κάποια καλώδια που κατέληγαν σε 8 μπαταρίες των 1,5 volt και αυτά σε αντίσταση λαμπτήρα. Αυτό ήταν βυθισμένο σε μπαρούτι που προέρχεται από φυσίγγια κυνηγιού.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν παρόμοιος με αυτόν που είχε σταλεί στη Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός είναι ο “εκρηκτικός” φάκελος που έστειλαν στον ανακριτή – ΦΩΤΟ

“Δίδυμη” βόμβα με αυτή του Πρωτοδικείου έστειλαν στον ανακριτή

Έστειλαν “εκρηκτικό” φάκελο στον ανακριτή της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς

Τρομοκρατία: περιμένουν αιματηρό χτύπημα- Αυξήθηκε η φρουρά σε 1.000 στόχους

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για χτύπημα σε “οικονομικό στόχο” – “Θέλουν αίμα οι τρομοκράτες”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε