Ο 40χρονος Αντ. Στ. και ο 52χρονος Ι. Δα. εξαπατούσαν τους πολίτες με το πρόσχημα ότι θα λάβουν χρηματοδότηση για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων. Οι συλληφθέντες είχαν συστήσει «αόρατη» εταιρεία με έδρα πολυτελή γραφεία στην οδό Ατθιδών στην Καλλιθέα. Από την έρευνα του τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής επιβεβαιώθηκε ότι εξαπάτησε 5 άτομα, από τους οποίους εισέπραξε συνολικά 311.000 ευρώ. Ενδεικτικά, κατάφερε να αποσπάσει 120.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο καθώς και 100.000 ευρώ από ιδιοκτήτη βυρσοδεψείου στην Αθήνα. Τα χρήματα υποτίθεται ότι προορίζονταν για την πληρωμή παραβόλων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο ενεργειακό επενδυτικό πρόγραμμα «Ήλιος».
Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εξαπατηθέντων είναι σημαντικά μεγαλύτερος καθώς στα γραφεία της «εταιρείας» στην Καλλιθέα βρέθηκαν έγγραφα με στοιχεία ταυτότητας 60 ατόμων, από τα οποία πιθανολογείται ότι απέσπασε χρήματα ή ήταν υποψήφια θύματά του. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονταν στα θύματά τους ότι η εταιρεία τους διαχειρίζεται για λογαριασμό του υπουργείου Ανάπτυξης εκτάσεις του Ελληνικού Δημοσίου. Στη συνέχεια, ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους να καταθέτουν χρήματα σε προσωπικό του λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα. Το ύψος του ποσού καθορίζονταν από το μέγεθος της υποτιθέμενης επένδυσης. Ωστόσο, η «ταρίφα» για την… ένταξη στο πρόγραμμα ήταν ύψους 12.807 ευρώ. Προκειμένου μάλιστα να εμπνέει εμπιστοσύνη, ισχυριζόταν ότι διδάσκει στο Μ.Ι.Τ , όπου πράγματι διατηρεί έδρα Έλληνας καθηγητής με το ίδιο επίθετο.
Κάποια θύματα πήγαν την… Πρωταπριλιά στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής, κατήγγειλαν την υπόθεση ανησυχώντας για την τύχη των χρημάτων τους. Οι περισσότεροι καταγγέλλοντες έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή 5 Απριλίου, τη στιγμή που παραλάμβαναν από «θύμα» τους προσημειωμένο χρηματικό ποσό. Στα γραφεία της Καλλιθέας βρέθηκε και κατασχέθηκε υλικοτεχνικός εξοπλισμός μεγάλης αξίας (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, επαγγελματικά εκτυπωτικά μηχανήματα, είδη εξοπλισμού γραφείου), 42 συμβάσεις έργου, υποψήφιων «πελατών», πλήθος αποδείξεων είσπραξης τραπεζικών επιταγών σε ονόματα διάφορων πελατών. Κατασχέθηκε επίσης πλήθος εγγράφων που αφορούν σε αναλύσεις υπό εξέλιξη έργων υποψήφιων «πελατών» μαζί με δικαιολογητικά, βιβλιάρια καταθέσεων, σκληροί δίσκοι, usb, 6 πιστωτικές κάρτες και τρία πολυτελή αυτοκίνητα.
Ο 40χρονος έμενε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Γλυφάδα, το οποίο είχε μετατρέψει σε μόνιμη κατοικία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του στην Αστυνομία υποστήριξε ότι μεγάλο μέρος από τα χρήματα που κατάφερε να αποσπάσει από τα θύματά του, το έδωσε σε γυναίκα με την οποία διατηρούσε στενή προσωπική σχέση. Μάλιστα, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δαπάνησε τα χρήματα σε αισθητικές επεμβάσεις.
Διαβάστε επίσης:
Επικίνδυνοι και αδίστακτοι – Στην Αθήνα οι δραπέτες των Τρικάλων