Τετάρτη, 3 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Άρση ασυλίας των Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα ζητήθηκε από την Βουλή

Άρση ασυλίας των Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα ζητήθηκε από την Βουλή

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει η Βουλή όσον αφορά το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγώτη Ηλιόπουλου, Ευστάθιου Μπούκουρα και Γιώργου Γερμενή, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν για πράξεις ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και τη διεύθυνση αυτής.

Η Βουλή αναμένεται να συνδράμει στη διευκόλυνση των ανακριτικών αρχών με την επιτάχυνση της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Ο ανακριτής διαθέτει σε βάρος τους στοιχεία από μαρτυρικές καταθέσεις. Στην κατάθεσή του, ο «προστατευόμενος μάρτυρας Ε’» αναφέρει μεταξύ άλλων τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, καθώς και τους παραπάνω τρεις βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της ΧΑ.

Να σημειωθεί ότι μετά τη άσκηση ποινικής δίωξης, θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζητήθηκε η άρση ασυλίας Γερμενή, Μπούκουρα, Ηλιόπουλου – Μαρτυρίες – φωτιά: Εκπαίδευαν μαχαιροβγάλτες σε μαντριά! – Ήθελαν να μπουν με τάνκς στη Βουλή

Προφυλακίστηκε ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα

Μάρτυρας – καταπέλτης για την Χρυσή Αυγή! Μας πήγαιναν σε μαντριά για να μάθουμε να σφάζουμε – Έλεγαν θα μπούμε στην Βουλή με τάνκς!

“Αρσακειάδες” οι χρυσαυγίτες στον αγιασμό της Βουλής – ‘Ολο το παρασκήνιο

Στην Ευελπίδων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας – “Ήρθα να θέσω εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης” είπε

Στα άδυτα της Κου Κλουξ Κλαν: Η οικογενειακή ζωή και οι τελετουργίες τους (ΦΩΤΟ)

Άφαντα τα όπλα της Χρυσής Αυγής – Έρευνες και σε 4 μοναστήρια

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε