Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Δίστομο: Όταν οι δραπέτες των Τρικάλων σκότωσαν αστυνομικό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Δίστομο Βοιωτίας, γίνεται στόχος αδίστακτων εγκληματιών. Ήταν 17 Ιουνίου 2013, όταν οι δραπέτες των Τρικάλων χτύπησαν τα ξημερώματα στην περιοχή…

Οι αστυνομικοί λόγω των πολλών περιστατικών κλοπών αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή κοντά στο Δίστομο είχαν αναπτύξει μπλόκα. Εντόπισαν κοντά σε ένα άλσος τους δράστες να κινούνται με τα πόδια και προσπάθησαν να τους κάνουν έλεγχο, όμως οι κακοποιοί τους αιφνιδίασαν.

Έβγαλαν όπλα καλάσνικοφ και τους ακινητοποίησαν. Κανείς από τους τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο μπλόκο δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Οι δράστες πήραν τα όπλα και τα αλεξίσφαιρα των αστυνομικών, ενώ έσπασαν και τους ασύρματους για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους. Στη συνέχεια άρπαξαν και ένα από τα δύο αυτοκίνητα των αστυνομικών και αποχώρησαν απ’ το σημείο. Κατά τη διαφυγή τους ένας απ’ τους δράστες άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών. Μια από τις σφαίρες δυστυχώς ήταν μοιραία για τον έναν από τους αστυνομικούς.

Ο λόγος για τον Γιώργο Ανδριτσόπουλο, πατέρα δυο παιδιών, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα 36 του χρόνια και δεν πρόλαβε να κρατήσει στην αγκαλιά του το τρίτο παιδί του, που γεννήθηκε ένα μήνα, στις 7 Ιουλίου.

Οι δράστες της σημερινής ληστείας πήραν μαζί τους όμηρο τον ταμία του υποκαταστήματος της Εθνικής, τον οποίο – ευτυχώς- απελευθέρωσαν λίγη ώρα αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ληστεία μαμούθ σε τράπεζα στο Δίστομο – Πήραν όμηρο τον οποίο απελευθέρωσαν – Συναγερμός σε αστυνομία και αντιτρομοκρατική

Ληστεία σε τράπεζα στο Δίστομο Βοιωτίας – Οι δράστες πήραν μαζί τους όμηρο

Σκότωσαν αστυνομικό οι δραπέτες των Τρικάλων – Αιματηρή μάχη στο Δίστομο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε