Τετάρτη, 3 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Έφοδος σε τρία Α.Τ. για πιθανή σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι εκτεταμένες έρευνες στην ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στα σπλάχνα τους, ακριβώς μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μια ημέρα αφού ξήλωσαν αξιωματικούς της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε έφοδος των εσωτερικών υποθέσεων στα αστυνομικά τμήματα Νίκαιας, Ρέντη και Καμινίων, μετά τις καταγγελίες του προέδρου της μουσουλμανικης κοινότητας ότι μέλη της έχουν δεχθεί ρατσιστικές επιθέσεις.

Έτσι, θα ζητηθούν στοιχεία για το πόσοι και ποιοι αστυνομικοί χειρίστηκαν αυτά τα περιστατικά, αλλά και ποια ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στα αστυνομικά τμήματα Νίκαιας και Καμινιών δεν εντοπίστηκε κάτι, ωστόσο στο τμήμα του Ρέντη υπάρχουν στοιχεία ότι αστυνομικοί άφηναν Πακιστανούς να πουλάνε λαθραία τσιγάρα, έχοντας κάνει τη συμφωνία ότι θα παίρνουν τα μισά από τις εισπράξεις. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο διοικητής του Α.Τ. Ρέντη θα δικαστεί στις 10 Οκτωβρίου, καθώς είχε κατηγορηθεί ότι έκλεψε 4.000 ευρώ από τον Πακιστανό Ιμτιάζ Αλάμ Τζαφάρι και στη συνέχεια το εκβίαζε.

Ξήλωμα και διαθεσιμότητες σε συγκεκριμένα Α.Τ.

Από χθες το πρωί, στην ΕΛ.ΑΣ οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές με παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών, αλλά και ξήλωμα όλων των επικεφαλής νευραλγικών διευθύνσεων και διαθεσιμότητες σε συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα, όπου γίνονται ΕΔΕ για την Χρυσή Αυγή.

Μετά τις παραιτήσεις που υποβλήθηκαν από τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Απόστολο Κασκάνη, το υπουργείο άλλαξε εκ βάθρων όλα τα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης.

Έτσι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Δένδια, ανατέθηκε χθες από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο στον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων.

Ο Αρχηγός του Σώματος μετέφερε στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τη βούληση του κ. Υπουργού να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά στο Σώμα.

Όπως τονίστηκε, προκειμένου επίσης να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αντικαθιστάθηκαν και μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες:

– Ο Υποστράτηγος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
– Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Υποδιοικητής της Ε.Κ.Α.Μ.
– Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
– Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
– Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται .
– Ο Αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α.
– Ο Αστυνόμος, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Εκκαθαρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. για την Χρυσή Αυγή! – Η ΕΥΠ αναλαβάνει τις έρευνες στον στρατό! – Αναβρασμός στους κόλπους της αστυνομίας

ΕΛ.ΑΣ: Ποιοι αντικαθιστούν όσους “ξηλώθηκαν” και παραιτήθηκαν για τη Χρυσή Αυγή – Η ΕΥΠ στο Στρατό

Στον Άρειο Πάγο η δικογραφία και για την επίθεση στο Πέραμα – Στοιχεία για επιθέσειςκαι από τον Μανώλη Γλέζο – Ξεκίνησαν οι καταθέσεις δημοσιογράφων

Παράπονα από βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τις άδειες οπλοφορίας για σκοποβολή

Από το πλάι του δολοφόνου στο πλάι των ΜΑΤ – Τα … στραβά μάτια της ΕΛ.ΑΣ. και η Χρυσή Αυγή

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε