Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Εμφανίστηκε και συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του φουσκωτού… οπλοστασίου στη Χίο

Εμφανίστηκε και συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του φουσκωτού… οπλοστασίου στη Χίο

Ο 53χρονος Τούρκος αναζητούνταν από την αντιτρομοκρατική με ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση μεταφοράς όπλων με φουσκωτό, που είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του φουσκωτού σκάφους, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στον 51χρονο συλληφθέντα Έλληνα με το οποίο γινόταν η μεταφορά του οπλισμού.

Το σκάφος είχε εντοπιστεί και ακινητοποιηθεί από το Λιμενικό όταν έπλεε μεταξύ Χίου και Οινουσσών

Ο 53χρονος παρουσιάστηκε σήμερα στην αντιτρομοκρατική και στη συνέχεια συνελήφθη.

Αναζητούνταν από τις αρχές με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Χίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στον Αγ. Δημήτριο.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (30-07-2013) όταν οι άνδρες του λιμενικού εντόπισαν ένα σκάφος 7 περίπου μέτρων να κινείται ανάμεσα στην Χίο και τις Οινούσσες. Περιπολικό του λιμενικού έφτασε γρήγορα στο σημείο και το ακινητοποίησε.

Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 αντιαρματικοί όλμοι, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, 200 σφαίρες, καθώς και εκρηκτικοί μηχανισμοί. Οι δύο Έλληνες και οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν και το φουσκωτό τους, οδηγήθηκε στο λιμάνι του νησιού.

Τα όπλα που βρέθηκαν στο φουσκωτό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
Κατά την ανάκριση των δύο αλλοδαπών, προέκυψε πως αυτοί ήταν Κούρδοι που ζούσαν στην Τουρκία. Όπως είπαν ζήτησαν από τους δύο Έλληνες να τους μεταφέρουν στην Τουρκία και εκείνοι δέχτηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κούρδοι έδωσαν από 500€ στον κάθε Έλληνα για να τους οδηγήσουν στα Τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού τα όπλα δεν φέρουν σειριακούς αριθμούς και δεν προέρχονται από το οπλοστάσιο του ελληνικού στρατού αν και για προληπτικούς λόγους έχουν ξεκινήσει καταμετρήσεις σε όλες τις μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη 21χρονος στρατιώτης για την υπόθεση της Χίου!

Στα Χανιά είχε χρησιμοποιηθεί ένα από τα όπλα που βρέθηκε σε φουσκωτό στα ανοιχτά της Χίου

“Μπλέκει” ΝΑΤΟ η Τουρκία στην υπόθεση των συλληφθέντων Τούρκων στην Ελλάδα

Προφυλακίσθηκε ο 51χρονος Τούρκος για την υπόθεση των όπλων στη Χίο

“Γιαφκα” του DHKP-c στην Ελλάδα! Νέες αποκαλύψεις για τον οπλισμό στο φουσκωτό στη Χίο!

Είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας οι Τούρκοι που ήταν στο φουσκωτό με τα εκρηκτικά! Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας – ΦΩΤΟ

Χίος: Τρομοκράτες πίσω από το φουσκωτό με τα εκρηκτικά – Σάλος στην Τουρκία για τις συλλήψεις των Κούρδων!

Χίος: Έρευνες και φόβοι για συνεργασία τρομοκρατών πίσω απ’το φουσκωτό με τα εκρηκτικά!

Εικόνες από το φουσκωτό με τα εκρηκτικά – Συλλήψεις, προσαγωγές και… άρωμα τρομοκρατίας – Προσπάθησαν να καταστρέψουν ύποπτα αρχεία στα Εξάρχεια!

Χίος: Θρίλερ με… άρωμα τρομοκρατίας πίσω από το φουσκωτό με τα εκρηκτικά – Κούρδοι οι πρωταγωνιστές που πήγαιναν στην Τουρκία!

Χίος: Εκρηκτικά και όπλα σε φουσκωτό – Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής με εφόδους σε σπίτια!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε