Πέμπτη, 25 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Εταιρία «φάντασμα» έπιασε την ΕΥΠ… κορόιδο!

Εταιρία «φάντασμα» έπιασε την ΕΥΠ… κορόιδο!

Απόρρητο έγγραφο που βγήκε στο φως αποκαλύπτει ότι εταιρία «φάντασμα» από την Κύπρο πούλησε στην ΕΥΠ κοριούς που κόστιζαν 800.000 ευρώ αλλά το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε 8 εκατ. ευρώ!

Πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη, με τις υπερτιμολογήσεις να φτάνουν έως και το 1000%! Η εταιρία LIS προμήθευε την ΕΥΠ με μηχανήματα παρακολούθησης και μέσω offshore εταιριών στην Κύπρο είχε καταφέρει να τα υπερτιμολογήσει και βάλει μέσα το ελληνικό δημόσιο πολλά εκατομμύρια ευρώ!

Το απόρρητο έγγραφο από την Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δημοσιεύει Το Βήμα της Κυριακής.

Πρόκειται για τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για νόμιμες παρακολουθήσεις. Κανονικά στοίχιζαν αλλά την περίοδο 2006-2007 χρεώθηκαν στο Δημόσιο πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η κυπριακή εταιρεία LIS, η εκδότρια των τιμολογίων είσπραξης ύψους 8.075.979 ευρώ, είναι μια εταιρεία «φάντασμα» και η οντότητά της είναι απλά ένας φάκελος σε δικηγορικό γραφείο της Λευκωσίας. Επίσης, η δομή της αποκλείει κάθε δυνατότητα και πιθανότητα πραγματοποίησης του έργου το οποίο εμφανίζεται να κάνει.

Το έγγραφο αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιήθηκε ως προπέτασμα από την εταιρεία Βαμβούκης και η εγγραφή της στα αρμόδια αρχεία της Κύπρου έγινε στις 24 Οκτώβρη 2005 λίγο μετά την ημερομηνία (11/10/2005) κατά την οποία η ΕΥΠ αποφάσισε να προμηθευθεί τα συστήματα από τις εταιρείες Syborg και Βαμβούκης.

Πως έγινε το… κόλπο

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, για να καταφέρουν να εξαπατήσουν το ελληνικό δημόσιο οι εκπρόσωποι της εταιρίας Βαμβούκης:

– Παρέστησαν ψευδώς ότι τα συστήματα είχαν ανάγκη αναβάθμισης και ότι δήθεν απεστάλησαν στην πωλήτρια γερμανική εταιρεία
– Παρέστησαν όι η αναβάθμιση έγινε από την κυπριακή εταιρεία φάντασμα LIS
– Υπολόγισαν ψευδώς το κόστος υπηρεσιών αναβάθμισης ενώ το πραγματικό ήταν 798.000 ευρώ, όπως προέκυψε από έρευνα στη γερμανική εταιρεία.
– Η ελληνική εταιρεία, πάντως, χρησιμοποίησε και άλλες εταιρείες όπως την Byroco Nominees Ltd και Diagoras Nominees Ltd πίσω από τις οποίες έκρυψε το πρόσωπό του ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Χρήστος Βαβμουκης.
Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο οι αντιπρόσωποι της εταιρείας χρησιμοποίησαν το τραπεζικό σύστημα για να «ξεπλύνουν» τα προϊόντα εγκλήματος το 2006 και 2007. Εξαργύρωσαν επιταγές και πέτυχαν να κρύψουν τελικά το προϊόν μέσα από αλλεπάλληλες τραπεζικές συναλλαγές , μεταβιβάσεις, εντολές έκδοσης επιταγών κ.α. .

Το σύστημα παρακολούθησης ονομάζεται «Σύστημα Νόμιμης Επισύνδεσης» και τα δύο μηχανήματα τα προμηθεύθηκαν στην ΕΥΠ με απόφαση του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιώργου Βουλγαράκης.
Η προμήθεια οριστικοποιήθηκε από τον Βύρωνα Πολύδωρα τον Οκτώβριο του 2006.

Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν η Αρχή κατά του ξεπλύματος αναφέρει στο έγγραφό της ότι υπάρχουν ενδείξεις για τέλεση εγκλημάτων της απάτης κατά του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Από τον κατηγορούμενο έχουν ήδη δεσμευθεί περιουσιακά στοιχεία αξίας 5.600.000 ευρώ, ενώ η Αρχή αφήνει αιχμές πως στην απάτη συμμετείχαν και δημόσιοι λειτουργοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερντογάν “Bρέθηκε “κοριός” στο γραφείο μου”

Το internet στην Ελλάδα, πρόδωσε τους τρομοκράτες στην Ιταλία

“Μαύρα” και “μίζες” γύρω απ’ τον σούπερ κοριό;

Χαλκιδική:Μια εξαφάνιση και ο κοριός της ΕΥΠ,”φώτισαν” το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε