Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το κελί και το δωμάτιο που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Καρέλι (VIDEO)

Το κελί του Καρέλι - φωτό από το δελτίο του Alpha
Το κελί του Καρέλι - φωτό από το δελτίο του Alpha

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τις φυλακές Νιγρίτας. Σημάδια από κηλίδες αίματος στους τοίχους, τα σεντόνια και το στρώμα όπου ξεψύχησε άγρια χτυπημένος, μετά από δίωρα βασανιστήρια, ο Ιλί Καρέλι. Τι ισχυρίστηκαν οι σωφρονιστικοί.

Φωτογραφίεςτης από τους χώρους των φυλακών Νιγρίτας όπου ο κρατούμενος Ιλί Καρέλι βασανίστηκε μέχρι θανάτου είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από το κεντρικό δελτίο του Alpha.

Στις φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία φαίνεται το αίμα του κρατούμενου σε τοίχους, τα σεντόνια και το στρώμα, όπου ο 42χρονος Αλβανός άφησε την τελευταία του πνοή μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του.

Σημάδια αίματος στους τοίχους (φωτό από Alpha)

Ο Καρέλι υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια για σχεδόν δύο ώρες, όσο βρισκόταν στην αναμονή, που θεωρείται νεκρή ζώνη καθώς δεν υπάρχουν κάμερες παρακολούθησης….

Κηλίδες αίματος στον τοίχο (φωτό από Alpha)

Σύμφωνα με το δελτίο του Alpha, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μετά τη φωτογράφιση του κρατουμένου άρχισαν να τον βρίζουν, να τον φτύνουν και να τον χτυπούν. Οι δύο από τους υπαλλήλους της φυλακής που πρωτοστάτησαν σε βιαιότητα, ο Κ.Χ και ο Χ.Κ είναι πρώην καταδρομείς, ενώ ο ένας από τους δύο φέρεται να κατάφερε το μοιραίο κάταγμα στο στέρνο του κρατούμενου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κατηγορητήριο της ανακρίτριας Σερρών:

«Ενεργώντας όλοι από κοινού χτυπούσατε τον Ιλί Καρέλι με γροθιές, λακτίσματα και με τη χρήση τμήματος κλινοσκεπάσματος, διαμορφωμένου σε αυτοσχέδιο κοχλιότυπο βούρδουλα, μήκους περίπου 50 εκατοστών, σε διάφορα σημεία του σώματός του, στην πλάτη, στα πόδια, κυρίως στα πέλματα των ποδιών (φάλαγγα) και τις γαστροκνημίες (γάμπες), στους γλουτούς, το στήθος, την κοιλιακή χώρα και το κεφάλι, ρίχνοντάς του ταυτόχρονα νερό, ώστε τα χτυπήματα να καθίστανται πιο επώδυνα»

Τα ματωμένα σεντόνια στο κέλι του Καρέλι (φωτό από Alpha)

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι φαίνεται να ισχυρίζονται πως δεν χτύπησαν τον κρατούμενο στο κεφάλι ή στο μπροστινή πλευρά του σώματός του, ενώ ισχυρίζονται ότι ο ξυλοδαρμός κράτησε το πολύ μισή ώρα.

Το στρώμα και η μπλούζα του κρατούμενου - φωτό από το δελτίο του Alpha

Μετά τη φρικτή κακοποίηση του Ιλί Καρέλι, οι δεσμοφύλακες τον οδήγησαν υποβασταζόμενο στο κελί του όπου κυριολεκτικά τον άφησαν να πεθάνει αβοήθητος.

Τον βρήκαν παγωμενο στο κέλι του

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία σύμφωνα με τον Alpha, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να ελέγξουν πως είναι ο Καρέλι, ήταν πολύ αργά:

“Το ίδιο βράδυ ο Α. Λ πήγε στη φυλακή για να δει αγώνα μπάσκετ με τον Κ. Σ στο θυρωρείο. Κάποια στιγμή ο Κ. Σ επικοινώνησε με τον Γ.Π και τον ρώτησε αν έλεγξε τον κρατούμενο. Ο Γ. Π απάντησε αρνητικά. Τότε ο Α. Λ και ο Γ. Π πήγαν να ελέγξουν και διαπίστωσαν ότι δεν κουνιόταν και ήταν παγωμένος…”

Δείτε το βίντεο του Alpha με τις φωτογραφίες από τις φυλακές και τους ισχυρισμούς των σωφρονιστικών:

Διαβάστε επίσης:

Λεπτομέρειες φρίκης από τον δίωρο βασανισμό του Ιλί Καρέλι – Του έριχναν νερό για να πονάει περισσότερο – Το κατηγορητήριο “φωτιά”

Το ξέσπασμα της γυναίκας του Τσιρώνη: “Περιμένω τον Γιώργο να γυρίσει”

Φυλακές Νιγρίτας: Το χρονικό των βασανιστηρίων – Έτσι χτύπησαν μέχρι θανάτου τον Καρέλι

Δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι σωφρονιστικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση Καρέλι

Σέρρες: Την Τρίτη απολογούνται οι 8 σωφρονιστικοί για τον βασανισμό και τον θάνατο του Καρέλι – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν

Σερρες: Νέα ομολογία για τα βασανιστήρια του Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας – ”Τον χτυπούσα αν και τον είχα λυπηθεί”!

Στα χέρια της ανακρίτριας η δικογραφία για το θάνατο του Ίλι Καρέλι

Σέρρες: Σπάει η ομερτά των φυλακών Νιγρίτας; – Αραβαντινός: Αυτός ομολόγησε τα βασανιστήρια στον Καρέλι – Η άγνωστη απόπειρα αυτοκτονίας!

Σέρρες: Συγκλονίζει η κατάθεση του ιατροδικαστή για το θάνατο του Ιλία Καρέλι – Το μοιραίο χτύπημα έγινε στις φυλακές Νιγρίτας – Ραγδαίες οι εξελίξεις


Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε