Πέμπτη, 4 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Φόβοι της Αντιτρομοκρατικής για συνεργασία Παλαιοκώστα – Μαζιώτη – Όλα τα στοιχεία

Φόβοι της Αντιτρομοκρατικής για συνεργασία Παλαιοκώστα – Μαζιώτη – Όλα τα στοιχεία

Την τρομοκρατική σύμπραξη Βασίλη Παλαιοκώστα και Νίκου Μαζιώτη, φοβούνται στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, και το «εκρηκτικό κοκτέιλ» που μπορεί να προκαλέσει η κοινή δράση τους.

Με καθυστέρηση λίγων ημερών από τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του Νίκου Μαζιώτη σε ληστεία στα Μέθανα, κάνουν το ίδιο με φωτογραφίες του Βασίλη Παλαιοκώστα, που έχουν βρεθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δύο χρόνια πριν…

Παλαιοκώστας και Μαζιώτης

Η τεκμηριωμένη, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, συνεργασία Μαζιώτη και Παλαιοκώστα έρχεται από ένα αυτοκίνητο που είχε κλέψει ο 47χρονος καταζητούμενος και το είχε παραδώσει στον Νίκο Μαζιώτη και σε άλλα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Συγκεκριμένα, το μπλε Renault, με το οποίο η Αστυνομία εκτιμά ότι θα γινόταν επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» στο κτίριο της ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το είχε κλέψει η ομάδα Παλαιοκώστα τον Αύγουστο του 2007 από τη Θεσσαλονίκη.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Renault Scenic, το οποίο χρησιμοποιούσαν τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» τα τελευταία 24ωρα πριν από τη σύλληψή τους και με το οποίο φαίνεται ότι σχεδίαζαν αιματηρή επίθεση στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, δεν είχε βρεθεί. Εντοπίστηκε στις 26 Απριλίου 2010 καμμένο στη συμβολή των οδών Θυσσού και Ιωάννου Φωκά στη Λαμπρινή. Σε αυτό ανακαλύφθηκαν μία σφαίρα, βαριοπούλες και μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κλαπεί στις 31 Αυγούστου 2007 από το σπίτι ενός επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης. Εκείνο το βράδυ δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του επιχειρηματία, ο οποίος κοιμόταν με την οικογένειά του, και άρπαξαν τα κλειδιά δύο αυτοκινήτων. Το ένα ήταν το μπλε Renault Scenic που χρησιμοποιούσε ο «Επαναστατικός Αγώνας». Το δεύτερο ήταν ένα τζιπ μάρκας Ηyundai Santa Fe, το οποίο έξι μήνες αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου 2008, το χρησιμοποίησε η συμμορία του Βασίλη Παλαιοκώστα για να επιτεθεί σε χρηματαποστολή αλυσίδας σουπερμάρκετ στην περιοχή της Επανομής!

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη απόπειρα ληστείας ήταν έργο της ομάδας Παλαιοκώστα, όταν το καλοκαίρι του 2008 πραγματοποίησαν έφοδο στο κρησφύγετό του στη Σουρωτή Χαλκιδικής και τον συνέλαβαν για την απαγωγή του επιχειρηματία κ. Γιώργου Μυλωνά.

Οι αστυνομικοί μετά από εκείνα τα ευρήματα συνεργασίας ανέφεραν χαρακτηριστικά « «Πλέον θεωρείται βέβαιο ότι ο Παλαιοκώστας και συνεργοί του αποτελούσαν το “κλιμάκιο” του “Επαναστατικού Αγώνα” στη Θεσσαλονίκη» και συμπλήρωναν ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας μέσω γνωριμιών στις φυλακές με δύο κρατούμενους αντιεξουσιαστές άρχισε να τροφοδοτεί με όπλα, οχήματα και χρήματα τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Οι φωτογραφίες του «καφέ» πριν την συμπλοκή της Αράχωβας

Ο διαβόητος τρομοκράτης-κακοποιός, φανερά αδυνατισμένος με αρκετά αλλοιωμένα χαρακτηριστικά προσώπου και «πρόσθεση» μαλλιών, φθάνει με το σκούρο αυτοκίνητο μάρκας AUDI A4, το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου 2011, σε καφετέρια του Αγ. Στεφάνου Αττικής. Στο ίδιο αυτοκίνητο βρίσκεται ένας ψηλός και ξανθός άνδρας, ο οποίος δεν βγαίνει από αυτό. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας αγοράζει δύο καφέδες, πρόχειρο φαγητό και μερικές εφημερίδες και επιβιβάζεται ξανά στο αυτοκίνητο. Η διέλευσή του από την καφετέρια καταγράφεται στις 10:40 το πρωί εκείνης της Κυριακής.

Μία ώρα και πέντε λεπτά αργότερα στις 11:45, περιπολία του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς εντοπίζει το αυτοκίνητο στην περιφερειακή οδό Λιβαδειάς-Αράχωβας, να κινείται προς Αράχωβα και το θεώρησαν ύποπτο. Από την εξακρίβωση των στοιχείων κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας αντιστοιχούσαν σε άλλο όχημα.
Ακολούθησε καταδίωξη, όταν στο 7ο χλμ του οδικού άξονα Λιβαδειάς-Αράχωβας, οι δράστες ακινητοποίησαν το όχημα τους μετά από μία στροφή.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βγήκε από αυτό, γονάτισε και πήρε θέση σκοπευτού! Στη θέα του περιπολικού και από απόσταση περίπου 100 μέτρων άρχισε να πυροβολεί επανειλημμένα με πολεμικό καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το περιπολικό και ανταπέδωσαν τα πυρά με… πιστόλια. Μία από τις σφαίρες του πολεμικού όπλου διαπερνά τη λαμαρίνα του περιπολικού και τραυματίζει σοβαρά στο μηρό έναν από τους αστυνομικούς.

«Ο κοντός ήταν αυτός που βγήκε από το αυτοκίνητο, πήρε σκοπευτική στάση και άρχισε να γαζώνει με ριπές το αστυνομικό όχημα. Έδειξε επιχειρησιακή ετοιμότητα, αποφασιστικότητα, ήξερε τι έκανε, δεν ήθελε να καταδιωχθεί, πόσο μάλλον να πιαστεί» τόνιζαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ ανέφεραν πως από τις καταθέσεις των ανθρώπων της Χαιρώνειας που ήρθαν σε οπτική επαφή μαζί τους, τα χαρακτηριστικά του «κοντού», που περιγράφουν δεν προσομοιάζουν με εκείνα του Βασίλη Παλαιοκώστα εκτός αν είχε προβεί σε «ολική μεταμόρφωση». Πράγματι…

Με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών οι διωκτικές αρχές, επιχειρούν να αναδείξουν πως ο «τρομοκράτης Ρομπέν των Δασών», που δεν έχει σκοτώσει από καθαρή τύχη έως σήμερα, όπως επισημαίνουν, ήταν αυτός που πυροβόλησε 23 φορές με το πολεμικό καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών με καθαρά ανθρωποκτόνο πρόθεση. Επίσης, με τις φωτογραφίες, επιχειρούν να ασκήσουν «πίεση και να προβληματίσουν», τον διαβόητο δραπέτη για τις πληροφορίες, που είναι σε θέση να γνωρίζουν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Το AUDI του Βασίλη Παλαιοκώστα και του συνεργού του βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στις 13:30 της ίδιας μέρας, έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας. Είχε υποστεί μηχανική βλάβη. Κάποιοι πολίτες μάλιστα προθυμοποιήθηκαν να τους βοηθήσουν, με τον Παλαιοκώστα να τους λέει ότι έχει καλέσει… οδική βοήθεια. Πήραν δύο ορειβατικούς σάκους και έφυγαν πεζή. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν παντού αποτυπώματα του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Από εκεί οι δράστες άρπαξαν ένα μπλε Φίατ Πούντο, που βρήκαν με τα κλειδιά στη μίζα, έξω από ένα καφενείο. Και αυτό το όχημα βρέθηκε σχεδόν 1,5 μήνα αργότερα, μετά από τηλεφώνημα, στην περιοχή Αγ. Τριάδα Μαραθώνα Αττικής. Αυτό ήταν «καθαρισμένο», δεν βρέθηκαν ίχνη του Παλαιοκώστα. Τότε τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνούσαν λεπτομερώς οικήματα από τα Μεσόγεια έως το Καπανδρίτι, και από τον Αγ. Στέφανο ως το Μαρκόπουλο, τον Ωρωπό και τον Κάλαμο, αναζητώντας τον διαβόητο δραπέτη.

Ήταν ο αποστολέας του δέματος – βόμβας

Από τις 26 Ιουνίου 2010, δύο ημέρες μετά τη φονική έκρηξη του δέματος – βόμβας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Βασιλάκης, η Αντιτρομοκρατική γνώριζε την ταυτότητα του ατόμου που ταχυδρόμησε τη βόμβα. Ο φάκελος μέσα στον οποίο ήταν τοποθετημένο το δέμα παρέμεινε ανέπαφος παρά την έκρηξη.

Βρέθηκε και μεταφέρθηκε άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου ανιχνεύθηκε ολόκληρο παλαμικό αποτύπωμα του Βασίλη Παλαιοκώστα. Για την εξέλιξη ενημερώθηκε μόλις το πρωί της 26ης Ιουνίου ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής, ο υποδιοικητής της ΕΥΠ και φυσικά ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η πληροφορία έγινε προσπάθεια να μείνει κρυφή, ωστόσο διέρρευσε λίγες ημέρες αργότερα μέσω του Μεγάρου Μαξίμου.

Μετά την ένοπλη συμπλοκή του Παλαιοκώστα με αστυνομικούς στη Χαιρώνεια, σε συνεννόηση της ΕΛ. ΑΣ. με τις δικαστικές αρχές εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τρομοκρατία εις βάρος του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ το υπουργείο προχώρησε στην επικήρυξή του αντί ενός εκατομμυρίου ευρώ. Την ευθύνη της επίθεσης στο κτίριο της Κατεχάκη είχε αναλάβει οργάνωση με επιστολή που έφερε υπογραφή «Θανάσης Κλάρας».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ολικό… λίφτινγκ και μαλλιά ο Παλαιοκώστας! – Ένταλμα για το πιστολίδι στη Λιβαδειά (ΦΩΤΟ)

Βρέθηκαν χρήματα της απαγωγής Μυλωνά – Είναι “ίχνος” για τον Παλαιοκώστα;

Τρίκαλα: Έγινε πατέρας ο Παλαιοκώστας και ζει στο εξωτερικό!

Δραπέτευσε ο “καρφάκιας” – συνεργός των Παλαιοκώστα – Ριζάι

Πιάστηκε ο Β. Παλαιοκώστας, έπειτα από κάρφωμα του… ίδιου, για να εισπράξει το 1 εκ. ευρώ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε