Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

«Γινόταν πόλεμος!» – Μαρτυρίες για το άγριο πιστολίδι στο Παγκράτι

«Γινόταν πόλεμος!» – Μαρτυρίες για το άγριο πιστολίδι στο Παγκράτι

Δε μπορούσαν να πιστέψουν όσα έζησαν οι κάτοικοι του Παγκράτιου, όταν ξαφνιά το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκαν ανάμεσα σε… διασταυρωμένα πυρά ενός ληστή και των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σκηνές φαρ ουέστ το βράδυ της Πέμπτης σε μια από πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας. Η… δράση του 42χρονου Έλληνα ληστή ξεκίνησε από φαρμακείο του Νέου Κόσμου. Συνεχίστηκε στον Υμηττό και το Βύρωνα και… κορυφώθηκε στο Παγκράτι, όπου τον εντόπισαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και άρχισε το ανελέητο κυνηγητό με τη συμμετοχή ανδρών της ομάδας “Ζ” και της ΟΠΚΕ οι οποίοι κατάφεραν τελικά να τον συλλάβουν 

Ο ληστής των φαρμακείων, στην προσπάθειά του να ξεφύγει μπήκε σε ταξί. Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη αν μπήκε σαν πελάτης ή αν απείλησε τον οδηγό. Μέσα από το ταξί, το οποίο σταμάτησε επί της οδού Χρεμονίδου, έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του Παγκρατίου, άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών, τραυματίζοντας ελαφρά έναν από αυτούς.

Μέσα στο πανδαιμόνιο που προκλήθηκε, κατάφερε να ξεφύγει και έτρεξε να ξεφύγει. Στην προσπάθειά του, έσπασε το τζάμι της πόρτας εισόδου ενός διώροφου κτιρίου (στην προσπάθεια του τραυματίστηκε κιόλας) και προσπάθησε να βγει στην ταράτσα.


Στο διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου μένει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, που άνοιξε την πόρτα να δει τι συμβαίνει στην πολυκατοικία. Ο δράστης μπήκε στο διαμέρισμα αλλά δεν απείλησε το ζευγάρι. Εγκλωβίστηκε όμως και οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τελικά τον ανάγκασαν να παραδοθεί.

«Ακούσαμε φασαρία, σπάσιμο τζαμιών και είδαμε τους αστυνομικούς με όπλα στα χέρια» λένε κάτοικοι της περιοχής που έζησαν τον τρόμο. «Ακούσαμε 6-7 πυροβολισμούς» είπε ένοικος της πολυκατοικίας, όπου μπήκε ο δράστης και πρόσθεσε αποτυπώνοντας τον τρόμο που έζησε: «Φοβηθήκαμε. Κατεβάσαμε τα παραθυρόφυλλα, άλλοι κλείδωσαν τις πόρτες τους, μας φώναζαν οι αστυνομικοί να βγούμε έξω».

«Γινόταν πόλεμος» είπε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που βρίσκεται δίπλα από την πολυκατοικία όπου ο δράστης προσπάθησε να βρει “καταφύγιο”.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν στις 20:25 στον Νέο Κόσμο όταν ο δράστης εισέβαλε σε φαρμακείο και με την απειλή όπλου άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό. Μάλιστα, για να πείσει τον ιδιοκτήτη να πάρει τα χρήματα, τον χτύπησε και τον τραυμάτισε με το πίσω μέρος του όπλου του.

Δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος ο δράστης στον Υμηττό επί της οδού Ηλιουπόλεως μπήκε σε άλλο ένα φαρμακείο και πάλι με την απειλή του όπλου έκλεψε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Αυτό συνεχίστηκε και τρίτη φορά με τον δράστη να ληστεύει αυτή τη φορά ένα φαρμακείο στον Βύρωνα.

Από τις τρεις αυτές ληστείες, αναπτύχθηκαν στις γύρω περιοχές μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον επικίνδυνο δράστη.

Και γύρω στις 21:30 ο ληστής εντοπίστηκε στην οδό Χρεμωνίδου στο Παγκράτι μέσα σε ένα ταξί. Δεν υπάκουσε στην εντολή να παραδοθεί κι άρχισε να πυροβολεί προς τους άνδρες της ΔΙΑΣ. Τραυμάτισε ελαφρά έναν αστυνομικό, ο οποίος σώθηκε από τα χειρότερα γιατί φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριο πιστολίδι στο Παγκράτι – Κακοποιός πυροβόλησε αστυνομικό μέσα από ταξί – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Άγριο πιστολίδι, τραυματισμός αστυνομικού και μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Ρέθυμνο: Οι Αλβανοί χασισοκαλλιεργητές άνοιξαν ”πυρ” σε αστυνομικούς!

Έτσι διέφυγαν οι δράστες μετά το πιστολίδι στο Νέο Κόσμο – Όλο το παρασκήνιο

Τρεις κυκλοφορούν ελεύθεροι και οπλισμένοι από το άγριο πιστολίδι της Καλαμάτας – Βρέθηκαν τα λεφτά της ληστείας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε