Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Καβάλα: Έπιασαν τους κλέφτες των… χρηματοκιβωτίων!

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση που έκανε συστηματικά διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων στο Νομό Καβάλας.
Συνελήφθησαν τα έξι μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες και ο ένας Αλβανός.
Οι συλλήψεις έγιναν σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα…

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίς, τα μέλη της οργάνωσης κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε σπίτι, κρατούσαν “ομήρους” τους ιδιοκτήτες της
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα ενώ κατασχέθηκαν 1 πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ, 1 κοντόκανη καραμπίνα, 5,7 κιλά ακατέργαστου χασίς, 155 γραμμάρια κατεργασμένου χασίς, 2 συσκευές κοπής μετάλλων, πλήθος φυσιγγίων και διαρρηκτικών εργαλείων.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο “έβγαλαν” από τις κλοπές πάνω από 125.000 ευρώ!

Η εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με την Αστυνομία, “δούλευε” από τον Αύγουστο του 2011 έως το Φεβρουάριο του 2012 και έκανε συστηματικά διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων στο Νομό Καβάλας.

Πώς δούλευε η εγκληματική ομάδα

Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι επέλεγαν το “στόχο” τους (δημόσια κτίρια, επιχειρήσεις, σπίτια κ.λ.π) και μετά από διάρρηξη έμπαιναν στους εσωτερικούς χώρους, όπου με χρήση συσκευής οξυγόνου παραβίαζαν τα χρηματοκιβώτια. Στις περιπτώσεις που δεν έβρισκαν χρηματοκιβώτια, έκλεβαν διάφορα άλλα είδη και κυρίως χρήματα και τιμαλφή.

Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αποκομίσει από την παράνομη δραστηριότητα τους, πάνω από 125.000 ευρώ!

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή των μελών της και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Καβάλα: Νέες γεωτρήσεις στο κοίτασμα του Πρίνου – Ποιοι είναι οι στόχοι της Energean Oil & Gas

Φθιώτιδα: Ο Αλκέτ Ριζάι για τους Αλβανούς δραπέτες – Τι λέει για τον Μάριαν Κόλα!

Ηλεία: Εδώ συνεχίζει τις διακοπές του ο Γιώργος Παπανδρέου – Δείτε φωτό!


Κρήτη: Θρίλερ μεσοπέλαγα για 130 άτομα πάνω σε ιστιοφόρο!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε