Τετάρτη, 28 Αυγ.
28oC Αθήνα

Λάρισα: 20 συλλήψεις για το κύκλωμα σωματεμπορίας που “κάλυπταν” οι δύο Αστυνομικοί!

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Tο κύκλωμα εξανάγκαζε αλλοδαπές γυναίκες να εκδίδονται, σύμφωνα με την Αστυνομία. Ανάμεσα στα 20 άτομα που συνελήφθησαν είναι και ένα ηγετικό στέλεχος αλλά και οι δύο Αστυνομικοί… Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία για ακόμη 6 μέλη της οργάνωσης, από τα οποία τα 2 αποτελούν αρχηγικά στελέχη της

Οι Αστυνομικοί, φέρονται να βοηθούσαν τα μέλη του κυκλώματος, για να μην αποκαλυφθεί η δράση της οργάνωσης στις Αρχές. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Πώς “λειτουργούσε” το κύκλωμα

Η δράση της οργάνωσης κατευθύνονταν από τα τρία ηγετικά της μέλη, τα οποία διακινούσαν αλλοδαπές γυναίκες, εκμεταλλευόμενα την ευάλωτη κοινωνική και οικονομική τους θέση.
Μάλιστα παρέχοντας σε αυτές χρήματα ή άλλες διευκολύνσεις, τις παρέδιδαν σε άλλα μέλη της οργάνωσης, νόμιμους ή “αφανείς” ιδιοκτήτες καταστημάτων “καφέ – μπαρ” κυρίως στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή.
Επίσης, σε περίπτωση προσαγωγής τους σε αστυνομικές Υπηρεσίες, έστελναν άμεσα συνήγορο προκειμένου οι ίδιοι να διατηρούν την ανωνυμία τους και να αποφεύγεται η αποκάλυψη της δράσης της οργάνωσης στις Αρχές.

Χρήματα και αντικείμενα που κατέσχεσαν οι Αστυνομικοί - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που παραλάμβαναν τις αλλοδαπές γυναίκες, τις προσλάμβαναν με το πρόσχημα της παροχής εργασίας (κυρίως ως σερβιτόρες) και τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται. Επιπλέον, καθόριζαν τόσο το χώρο διαμονής τους, όσο και τα ερωτικά ραντεβού τους με πελάτες σε ξενοδοχεία, οικίες ή ειδικά διαμορφωμένους χώρους των καταστημάτων τους.

Επιπλέον, οι ίδιοι διαχειρίζονταν τα κέρδη από τη γενετήσια εκμετάλλευση των γυναικών, καταθέτοντας προσυμφωνηθέντα χρηματικά ποσά στα ηγετικά στελέχη και πληρώνοντας τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, που ήταν υπεύθυνα για την επίβλεψη των γυναικών, τη μίσθωση οικημάτων για τη διαμονή τους, αλλά και τη μεταφορά τους στα κανονισμένα «ραντεβού».

Πώς κατάφερναν να καλύπτουν τα ίχνη τους

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της οργανωμένης δομής και της “συγκαλυμμένης” δράσης της εγκληματικής οργάνωσης είναι το γεγονός ότι τα μέλη της λάμβαναν αυστηρά μέτρα προστασίας. Ενδεικτικά, άλλαζαν τις τηλεφωνικές τους συνδέσεις, ενώ ήταν ιδιαιτέρα προσεκτικοί στις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες και πολλές φορές χρησιμοποιούσαν συνθηματικές φράσεις και ιδιαίτερο “κώδικα” συνεννόησης.

Οι δύο Αστυνομικοί κατηύθυναν τα μέλη της οργάνωσης, έτσι ώστε να μην αποκαλυφθούν οι παράνομες “δουλειές” τους

Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση για να κανονιστεί ερωτική συνεύρεση ήταν να πάει ο πελάτης στο κατάστημα, να “ελεγχθεί” η επαγγελματική του ιδιότητα αλλά και τα στοιχεία ταυτότητάς του, έτσι ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο καταγγελίας στις Αρχές. Μετά την ολοκλήρωση της “ταυτοποίησης” τα μέλη της οργάνωσης επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους πελάτες και όριζαν τον τόπο, το χρόνο, την αμοιβή, καθώς και την κοπέλα, με την οποία θα πραγματοποιούνταν η συνεύρεση.

Επισημαίνεται, ότι μεταξύ των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης είναι οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας και τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο ρόλος τους στην εγκληματική οργάνωση ήταν άρρηκτα συνυφασμένος με την επαγγελματική τους ιδιότητα, καθώς κατηύθυναν και βοηθούσαν άλλα μέλη της οργάνωσης, έτσι ώστε να μην αποκαλυφθεί η δράση της στις Αρχές.

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνες που έγιναν σε καταστήματα και σπίτια των μελών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 14.411 ευρώ,
33 κινητά τηλέφωνα,
5 κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης,
2 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ,
ένα αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και 13 σφαιρίδια,
50 αβολίδοτα φυσίγγια,
7 κάλυκες πολεμικού τυφεκίου,
μία μεταλλική σπάθα,
ένα μαχαίρι,
δύο  σουγιάδες,
ένα ξύλινο γκλοπ,
149 ναρκωτικά δισκία,
χασίς συνολικού βάρους 18,1 γραμμαρίων και
9 χάπια άγνωστης σύνθεσης.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν 6 αυτοκίνητα των μελών της οργάνωσης, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Διαβάστε ακόμα:

Λάρισα: Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί για το “ροζ κύκλωμα”

Δύο αστυνομικοί και ένας δικηγόρος εμπλέκονται σε κύκλωμα σωματεμπορίας!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε