Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Λαθραία τσιγάρα από την Ταϊβάν εντόπισε το ΣΔΟΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων από την Ταϊβάν και κύκλωμα που κατασκεύαζε και χρησιμοποιούσε πλαστά πιστοποιητικά και ταξιδιωτικά έγγραφα εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλη ποσότητα καπνικών σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που προήρχετο από τη Ταιβάν, με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, πλαστικές καρέκλες. Οι διοργανωτές της εισαγωγής λαθραίων καπνικών, στην προσπάθεια εξαπάτησης των Αρχών, είχαν διοργανώσει τη μεταφορά με τα αυτά φορτωτικά έγγραφα, και δεύτερου εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο περιείχε μικρή ποσότητα πλαστικών καρεκλών.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το ένα εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 10.450.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας STRAND (μάρκα που συναντάται πρώτη φορά) με τους διαφυγόντες δασμούς να ανέροχνατι σε 1.761.590,83 ευρώ.

Κύκλωμα κατασκεύαζε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Επίσης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, ΠΔ ΑΤΤΙΚΗΣ, εξαρθρώθηκε κύκλωμα αλλοδαπών, που κατασκεύαζε και χρησιμοποιούσε, πλαστά πιστοποιητικά, έγγραφα καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Μετά από συνεργασία με την Υπηρεσία Μεταναστευτικής και Τελωνειακής Δίωξης του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ένας υπήκοος Μπαγκλαντές ο οποίος, με πλαστά έγγραφα και πλαστό διαβατήριο Μπαγκλαντές, προσπάθησε να παραπλανήσει την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, για την έκδοση ταξιδιωτικής VISA.

Μετά από έρευνα εντοπίστηκε και συνελήφθη, ο εγκέφαλος και κατασκευαστής των πλαστών εγγράφων, υπήκοος Πακιστάν, υπάλληλος Ταξιδιωτικού Πρακτορείου, ενώ αναζητείται και τρίτο άτομο, πακιστανικής υπηκοότητας, το οποίο κατέθεσε στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, παρόμοια πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, για την έκδοση ταξιδιωτικής VISA.

Διαβάστε

Μείωση εγκληματικότητας, τροχαίων και παράνομης μετανάστευσης βλέπει η ΕΛ.ΑΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε