“Οι τρομοκράτες είχαν προειδοποιήσει για το χτύπημα αυτό και δεν βλέπω καμμία αλλαγή στην πρακτική τους σε σχέση με τα προηγούμενα χτυπήματα”, είπε.
Μάλιστα πρόσθεσε οτι η εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνη του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα.
Η βαναυσότητά της ήταν ίδια, ο στόχος ήταν σχετικά εύκολος και στις δυο περιπτώσεις (μην ξεχνάμε οτι ο αστυνομικός δολοφονήθηκε λίγο μετά την αλλαγή βάρδιας και περίπου την ίδια ώρα, δηλαδή πολύ νωρίς το πρωι).
Οι πυροβολισμοί ήταν πολλοί και μάλιστα εκτιμάται οτι και στις 2 περιπτώσεις κάποια από τα μέλη της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης εκπαιδεύτηκαν πάνω στο θύμα τους!
Πρόσθεσε οτι η σκέψη και η οργάνωση αυτών των ομάδων είναι δομημένη, όχι όμως και όταν δίνεται γραπτώς.
Για το συγκεκριμένο χτύπημα η κα Μπόση εκτίμησε: “μια θεωρία είναι οτι ήταν εύκολος στόχος, ωστόσο οι αποφάσεις για το ποιόν χτυπούν οι συγκεκριμένοι είναι υποκειμενικές. Το γιατί θα το μάθουμε όταν θα έχουμε στα χέρια μας την ανάληψη της ευθύνης με τον γνωστό τρόπο της προκήρυξης”.
Πρέπει πλέον οι αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιληφθούν τις διαστάσεις της καινούριας βίας που ένας από τους στόχους της είναι να σπείτουν τον φόβο και απ’ οτι φαίνεται αυτό το κατάφεραν!
Επετεύχθη, πρόσθεσε ο στόχος του εκφοβισμού ενός μεγάλου τμήματος ενός θεσμού, αυτού της δημοσιογραφίας.
‘Οσο για τα χαρακτηριστικά αυτής της επίθεσης, η πρώτη εντύπωση που δόθηκε, οτι ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών και οι δράστες προέρχονταν από εγκληματικές οργανώσεις, όμως πλέον συχνά πυκνά εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και τρομοκράτες έχουν πλέον τον ίδιο ωμό τρόπο έκφρασης.
Εχουν όμως αυτού του είδους οι οργανώσεις κοινωνική στήριξη; “Τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν. Ούτε για την 17Νοέμβρη ούτε γι’ αυτή την μορφή βίας που δρα με πολλά και διαφορετικά ονόματα σε ολη την Ελλάδα. Η βία αυτού του τύπου”, κατέληξε η κα Μπόση, θα συνεχίσει να υπάρχει και θα έχει στήριξη μέσα από τον χώρο που κινείται και όλο και διευρύνεται”.