Παρασκευή, 27 Σεπτ.
22oC Αθήνα

Μεγαλοαπατεώνας στα χέρια της Αστυνομίας – Κατηγορείται για απάτες 8 εκατομμυρίων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πρόκειται για έναν 58χρονο Καναδό που συνελήφθη στο Φάληρο από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας. Ο Richard Welsey θεωρείται ο αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης που έχει εξαπατήσει χιλιάδες άτομα με όφελος πάνω από 8.000.000 δολάρια

Ο 58χρονος έπεσε στα χέρια των αστυνομικών χθες το μεσημέρι. Εναντίον υπήρχε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις ΗΠΑ όπου κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και εμπλέκεται, κατά την αμερικανική ποινική νομοθεσία, σε αδικήματα συνωμοσίας για τη διάπραξη απάτης τίτλων και απατών μέσω του διαδικτύου

Ως Πρόεδρος και Διευθυντής εταιρείας και μέτοχος άλλων δύο εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στο Χρηματιστηριακό Κλάδο, χρησιμοποιούσε τις εταιρείες ως «όχημα» για να πραγματοποιεί απάτες με τη μέθοδο « pump and dump ».

Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή η τιμή και η συναλλαγματική αξία των μετοχών μεγεθύνεται τεχνητά, γεγονός που επιτρέπει στους δράστες να πωλούν στη συνέχεια τα αξιόγραφα σε υψηλή τιμή, σε ανυποψίαστους επενδυτές.

Με τη μεθοδολογία αυτή, αποκόμιζαν υπέρογκα κέρδη, καθώς οι επενδυτές κατέβαλαν ποσά για μετοχές που η αξία τους ήταν πολύ μικρότερη από την τιμή διαπραγμάτευσης, ενώ τον Ιούλιο του 2008, η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα, δωροδόκησε χρηματιστές με σκοπό την υπερβολική αύξηση των τιμών πώλησης των μετοχών και την εξαπάτηση των επενδυτών.

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στα Πετράλωνα

Αλεξανδρούπολη: Αυτός είναι ο δολοφόνος του πασίγνωστου επιχειρηματία – Τα ντοκουμέντα της σύλληψης για το έγκλημα που συγκλόνισε (Δείτε φωτό)!

Κλοπές κινητών τέλος! – Άχρηστο το τηλέφωνο μετά την κλοπή – Θα μπλοκάρει αυτόματα

Χαμπάρι δεν πήρε κανείς! Μπήκε, άδειασε το ταμείο της τράπεζας και έφυγε!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε