Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Ο διώκτης της 17 Νοέμβρη και οι φυλακές υψίστης ασφαλείας για τρομοκράτες στον Δομοκό

Οι φυλακές Δομοκού - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Οι φυλακές Δομοκού - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Ο άνθρωπος που εξάρθρωσε την τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη” είναι σήμερα Δήμαρχος Δομοκού
– Τι λέει στο Newsit για τη μετατροπή των φυλακών της περιοχής του σε “Αλκατράζ”
– “Δεν υπάρχουν υποδομές για κάτι τέτοιο” τονίζει ο Στυλιανός Σύρος
– “Θα υπάρξει πρόβλημα στις μεταγωγές” προσθέτει
–  Εκεί θα μεταφερθούν οι τρομοκράτες και οι επικινδυνοι βαρυποινίτες

Μετά το σάλο που προκάλεσε η εξαφάνιση του τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού η κυβέρνηση σκοπεύει να μετατρέψει σε φυλακές υψίστης ασφαλείας τις φυλακές Δομοκού. Εκεί θα μεταφερθούν για κράτηση τρομοκράτες και επικίνδυνοι βαρυποινίτες.

Σε.."Αλκατράζ" θα μετατραπούν οι φυλακές Δομοκού - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν ήδη επιλεγεί οι πρώτοι 100 κακοποιοί που θα γίνουν “κάτοικοι Δομοκού”

Μέσα σε 100 ημέρες οι φυλακές Δομοκού θα μετατραπούν σε απόρθητο φρούριο με αλεξίσφαιρα τζάμια και  ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης ενώ σύμφωνα με το σχέδιο άνδρες των ΕΚΑΜ θα επιτηρούν περιμετρικά το χώρο.

“Δεν υπάρχουν υποδομές για να γίνουν οι φυλακές Δομοκού υψίστης ασφαλείας” λέει ο Στυλιανός Σύρος

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Δομοκού “για να μετατραπούν οι φυλακές Δομοκού σε κατάστημα υψίστης ασφαλείας θα πρέπει να προβούν τα συναρμόδια υπουργεία σε κάποιες κινήσεις, να τις πω διορθωτικές; Ας τις πω έτσι. Δηλαδή πρέπει και ικανό προσωπικό να υπάρξει, επιλεγμένο και εκπαιδευμένο γιατί το ένα από τα δύο δε φτάνει. Δηλαδή το να είναι εκπαιδευμένοι και να μην ειναι ικανοι ή το να μην έχουν επιλεγεί και να κουβαλάνε κουσούρια, να είναι εριστικοί ή οτιδήποτε άλλο, δε θα βοηθησει.

Ο Δομοκός είναι σε μια απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη Λαμία, με μεγάλη διάρκεια του χειμώνα, με καιρικές συνθήκες δύσκολες, με ομίχλη και χιόνια και με ένα κακό οδικό δίκτυο

Δεν μπορούν τα αυτοκίνητα που κάνουν μεταγωγή να μείνουν στο δρόμο. Αυτό ενέχει κινδύνους, μην γίνει οτι έγινε στης Χελιδονούς ή κάτι άλλο. Επιπλέον πρέπει πέρα από τα άλλα προβλήματα που είναι και προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, θα πρέπει να προβλεφθεί και το θέμα της περίθαλψης.

Το νοσοκομείο των φυλακών δεν υπάρχει και αν υπάρχει δε λειτουργεί. Ενας γιατρός παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αυτός ήρθε με σύμβαση από Λάρισα. Το κέντρο υγείας του Δομοκού υπολειτουργεί. Με 13 θέσεις έχουμε 3 γιατρούς. Τα περιφερειακά ιατρεία που θα μπορούσαν να ενισχύσουν είναι σχεδόν κλειστά.

Με αλεξίσφαιρα τζάμια και ηλεκτρονικά συστήματα παρακολουθήσης θα ενισχυθουν οι φυλακές Δομοκού - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Θα πρέπει λοιπόν για ψύλλου πήδημα ο κρατούμενος, ειδικά αν είναι και βαρυποινίτης, δεν μπορεί να φεύγει από τον Δομοκό και να πηγαίνει στη Λαμία, να έχει τη φρουρά στη Λαμία και να ξαναγυρίζει πάλι στο Δομοκό ή να έρχεται από τη Λαμία που έχει μεταγωγών, να πάρει τον κρατούμενο να τον πάει στη Λαμία, να μείνει στο νοσοκομείο, να τον φέρει στον Δομοκό όταν τελειώσει και να επιστρέψει στη Λαμία. Αυτό είναι σπατάλη και δυνάμεων και μέσων και οικονομικό κόστος.

Δεν υπάρχουν δομές και επιπλέον αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα λειψυδρίας. Δεν έχουμε επάρκεια νερού και έχουμε παράπονα από δημότες αλλά έχουμε παράπονα και από τις φυλακές. Το νερό το δίνουμε με το σταγονόμετρο, εγώ τι θα κάνω;” τονίζει ο Δήμαρχος.

Διχασμένη η τοπική κοινωνία για τη μετατροπή των φυλακών Δομοκού σε “Αλκατράζ”

Οι γνώμες του κόσμου ειναι διχασμένες. Εγώ πάντως αυτό που ξέρω είναι οτι όταν κάποιος βαρυποινίτης επιχειρήσει και τελικά αποδράσει από τις φυλακές δε μένει στον περιβάλλοντα χώρο. Δε μένει κοντά στις φυλακές, δε μένει στον περίγυρο, κοιτάει να απομακρυνθεί το δυνατόν συντομότερο. Ως εκ τούτου φρονώ οτι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους δημότες Δομοκού από την αλλαγή του καθεστώτος των φυλακών.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο δήμαρχος Δομοκού…

Άνδρες των ΕΚΑΜ θα περιπολούν την περίμετρο των φυλακών - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ποιος είναι ο “διώκτης” της 17 Νοέμβρη που έγινε Δήμαρχος Δομοκού

Μετά από 35 έτη προσφοράς στην ελληνική αστυνομία ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αποστρατεύτηκε το 2008.
Οι επιτυχίες του στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης “17Ν” και στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος έχουν γράψει ιστορία.

Ιστορία έχει γράψει και η φράση που είπε όταν αποφάσισε να διεκδικήσει με την πολιτικά ανεξάρτητη υποψηφιότητά του το δημαρχιακό αξίωμα στον νεοσύστατο δήμο Δομοκού, που προέκυψε από τη συνένωση των δήμων Δομοκού, Θεσσαλιώτιδας και Ξυνιάδας. “Στον δήμο πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν ήρθα για να τους φέρω μια μέρα να φάνε ψάρια, αλλά για να τους μάθω να ψαρεύουν” είχε πει ο κύριος Σύρος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Αλκατράζ” Ελλήνων τρομοκρατών οι φυλακές Δομοκού – “Κόφτες” στις επικοινωνίες και θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα

Φυλακές υψίστης ασφαλείας για τρομοκράτες και πειθαρχικό για την άδεια στον Ξηρό

Φεύγουν και δεν γυρίζουν ποτέ οι αδειούχοι κρατούμενοι; Πόσοι “μιμήθηκαν” τον Ξηρό

Οι κάμερες θα “μιλήσουν” για το αν έκανε ρεβεγιόν με τους Πυρήνες ο Χριστόδουλος Ξηρός – Τρέμουν με Μαζιώτη, Ξηρό και Παλαιοκώστα ελεύθερους!

Έξαλλοι οι Αμερικανοί για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού! – «Μας απογοητεύσατε! Βρείτε τον και στείλτε τον ξανά στη φυλακή!»

Αθανασίου: Θα επανεξεταστούν οι άδειες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε