Πέμπτη, 25 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ο μασκοφόρος ληστής σε 10 ληστείες!

Ο μασκοφόρος ληστής σε 10 ληστείες!

Ένα άλυτο αίνιγμα, που όμως έρχεται να προσδώσει διαστάσεις θρίλερ στην υπόθεση της περιβόητης ομάδας των διάσημων ληστών με τους οποίους συνεργάστηκε ο Νίκος Μαζιώτης, βασανίζει εδώ και μήνες τόσο την αντιτρομοκρατική, όσο και την ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ο γόρδιος δεσμός αντιπροσωπεύεται από μία μάσκα, μια ελαστική προσωπίδα που «εμφανίζεται» σχεδόν σε όλες τις 10 ένοπλες επιθέσεις που αποδίδονται στη συγκεκριμένη συμμορία.

Πρόκειται για μία μάσκα, που αρκετές φορές, αν όχι στις περισσότερες, πελάτες και υπάλληλοι των τραπεζών που χτυπήθηκαν δεν καταλαβαίνουν ότι την φορά κάποιος κακοποιός, αλλά δίνουν περιγραφή προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της, που αντιστοιχούν σε ένα μεσόκοπο προς ηλικιωμένο άνδρα.

Το ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο είναι ωστόσο, ότι οι αστυνομικοί που κάθε φορά εξετάζουν τα βίντεο, διαπιστώνουν ότι ο «γέρος» της παρέας, αντιστοιχείται σε διαφορετικό σωματότυπο.

Άλλοτε την προσαρμόζει στο πρόσωπο ένας ψηλός γεροδεμένος, που από συνδυασμό στοιχείων διαπιστώθηκε ότι ήταν ο Σπύρος Χριστοδούλου, κάποιες φορές ένας ψηλός λεπτοκαμωμένος. Στη ληστεία της περασμένης Παρασκευής, τη φορούσε ο Γιώργος Πετρακάκος.

Το μυστήριο που επιτείνεται, με δεδομένες τις παλιές σχέσεις μελών της συμμορίας, είναι ότι σε τουλάχιστον 2 ληστείες που διαπράχθηκαν στην περιφέρεια, τη μάσκα τη φορά ένας κοντός που δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί. Υπάρχουν δε αστυνομικοί, που μπήκαν στον πειρασμό να συγκρίνουν τη σωματοδομή και την κίνηση, με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, αλλά μέχρι εκεί, καθώς δεν υπάρχει κανένα άλλο απτό στοιχείο διασύνδεσης του υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενου βασιλιά των βουνών με το συγκεκριμένο ληστή.

Η αστυνομία σε όλα όσα ενσταντανέ ή βίντεο έχει δώσει στη δημοσιότητα, απέφυγε επιμελώς να σταθεί ή να δείξει το μασκοφόρο ληστή. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στα πλάνα που δημοσιοποιήθηκαν από τη ληστεία στις 14 Αυγούστου του 2013 στο Βελεστίνο και από το βίντεο που είχε δώσει στη δημοσιότητα η αστυνομία, ενώ βλέπουμε την είσοδο του πρώτου ληστή με το ακανόνιστο κάπως κεφάλι, δεν βλέπουμε πουθενά αλλού κανένα στιγμιότυπο του, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις που τους βλέπουμε ανφάς και προφίλ.

Οι αστυνομικοί του τμήματος διαρρηκτών της ασφάλειας, σε μια προσπάθεια ν’ αποκλείσουν την πιθανότητα διαφυγής οποιουδήποτε στοιχείου, εξέτασαν προχθες για περίπου 8 ώρες το βασικότερο μάρτυρα της τελευταίας ληστείας. Τον ταμία που πήραν όμηρο οι τρεις δράστες και τον ανάγκασαν να βουτήξει πριν να φτάσουν στην αντίπερα ακτή και δει τι όχημα διαφυγής θα χρησιμοποιούσαν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, ο ταμίας είπε στους αστυνομικούς ότι ο δράστες μετά τη ληστεία κι ενώ είχαν επιβιβαστεί στο τζιπ το οποίο άφησαν καμένο κοντά στο αγκυροβόλιο του ταχύπλοου, ήταν ευδιάθετοι, καθόλου πιεσμένοι και με μεγάλη διάθεση για χιούμορ.

Φέρεται να του είπαν πως τους βλέπει κάθε βράδυ στην τηλεόραση, ενώ μέμφονταν την ατυχία τους όταν συζητώντας τα γεγονότα της ληστείας, είπαν αστειευόμενοι ότι ατύχησαν αυτή τη φορά καθώς πήραν λίγα χρήματα!!! Θυμίζουμε ότι η συνολική λεία, μαζί με τα δολάρια και τις λίρες που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο, ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Στον ταμία έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ήξεραν άριστα την περιοχή. Από την τράπεζα μέχρι εκεί που παράτησαν και έκαψαν το τζιπ μεσολαβούν αρκετές διασταυρώσεις. Σε καμία δεν κοντοστάθηκαν ή αναρωτήθηκαν προς τα πού έπρεπε να κινηθούν. Τις κινήσεις τους τις διέκρινε η απόλυτη σιγουριά και ακρίβεια.
Πηγή bloko.gr

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε