Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Ο “χάκερ” που πλέον μοιράζεται τα… μυστικά του με τη Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος

Ο “χάκερ” που πλέον μοιράζεται τα… μυστικά του με τη Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος

Η πρωτοπόρος ανακρίτρια τον έστειλε αντί για το αστυνομικό τμήμα στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπου είναι ιδιαίτερα χρήσιμος, περνώντας πολλές φορές και 15 ώρες την ημέρα μπροστά στον υπολογιστή. Ποιος είναι ο 17χρονος χάκερ που είναι πλέον στο πλευρό του νόμου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάποιος “παράνομος” αλλάζει πλευρά και στη συνέχεια στέκεται στην πλευρά του νόμου. Ο 17χρονος χάκερ ο οποίος είχε συλληφθεί και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του, βρίσκεται πλέον στο κατόπι πρώην ομοϊδεατών του.

Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και να μείνει μακριά από… πληκτρολόγια. Ωστόσο, η ειδική ανακρίτρια είχε κατά νου μία καλύτερη ιδέα. Να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του υπέρ του νόμου, βοηθώντας τους ανθρώπους της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Έτσι, αντί για να δίνει το παρών 2 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, βρίσκεται συχνά πυκνά στα γραφεία της Δίωξης και μοιράζεται τις γνώσεις του με τους άνδρες του Μανώλη Σφακιανάκη.

Σύμφωνα με το “Εθνος της Κυριακής” μάλιστα το απολαμβάνει ιδιαίτερα καθώς φέρεται να έχει πει σε φιλικό του περιβάλλον: “Ημουν μικρός και είχα επηρεαστεί. Τώρα μ’ αρέσει που βοηθάω”.

Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρουν ότι ο μικρός είναι υπόδειγμα στην υπηρεσία και κάνει πολύ καλή δουλειά, όντας τυπικός, συνεργάσιμος και εξαιρετικά χρήσιμος”.

Ο 17χρονος είναι μαθητής της Β’ Λυκείου και μάλιστα πολύ καλός, με άριστους βαθμούς. Εχει τεράστια ερευνητική περιέργεια για το διαδίκτυο και τις εφαρμογές του περνά περίπου 15 ώρες την ημέρα στο κομπιούτερ, ψάχνοντας νέους τρόπους καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα επιτυχία της Δίωξης Ηλ. Εγκλήματος: Απέτρεψε αυτοκτονία 17χρονης!

Ο 16χρονος χάκερ που “προσέλαβε” η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Το Facebook αποθεώνει τον Μ.Σφακιανάκη και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!

O φοιτητής απειλούσε να μην αφήσει τίποτα όρθιο στο πανεπιστήμιο του

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε