Παρασκευή, 22 Νοε.
20oC Αθήνα

Οι φωτογραφίες του φερόμενου ως «ιδρυτή» της Σέχτας Επαναστατών

Η αρμόδια Εισαγγελέας ζητά την παύση της δίωξης του Χρήστου Τσάκαλου λόγω ισχνών στοιχείων, αλλά η Αστυνομία τον θεωρεί επιχειρησιακό αρχηγό της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο 31χρονος καταζητούμενος είναι αδερφός του Γεράσιμου Τσάκαλου, ενός εκ των δυο συλληφθέντων για το μπαράζ αποστολής των παγιδευμένων πακέτων σε πρεσβείες και δημόσια κτίρια. Η Εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του, αλλά το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την πρότασή της και τον συμπεριέλαβε στους 13 που θα προσαχθούν σε δίκη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Την Τετάρτη, η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του, ζητώντας από οποιοδήποτε έχει πληροφορίες για τον καταζητούμενο να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 170, 1014, 1964, επισημαίνοντας ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Ο καταζητούμενος Χρήστος Τσάκαλος
Οι αξιωματική της Αντιτρομοκρατικής αποδίδουν στον Χρήστο Τσάκαλο το ρόλο του «μεσάζοντα» ανάμεσα στον Επαναστατικό Αγώνα και τους Πυρήνες, του δυναμικού στελέχους και του στρατολογητή νέων προσώπων από τη «δεξαμενή» που δημιουργήθηκε από το Δεκέμβριο του 2008 και τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Θεωρείται επίσης ο επιχειρησιακός αρχηγός της «Συνομωσίας» και κυρίως ο ιδρυτής και αρχηγός της Σέχτας Επαναστατών. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι ο Τσάκαλος μαζί με τα δυο άτομα που συνελήφθησαν αρχικά για τους Πυρήνες αλλά ακόμη δυο άτομα, που δεν είναι μεταξύ εκείνων που καταζητούνται για συμμετοχή στην οργάνωση, απαρτίζουν τη Σέχτα Επαναστατών.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το μοναδικό στοιχείο που τον ενοχοποιεί είναι ένα αποτύπωμα, σε εξωτερικό όμως, σε σπίτι ενός από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Για αυτό και η αρμόδια Εισαγγελέας ζήτησε την παύση της δίωξής του, λόγω ισχνών στοιχείων ενοχής. Πρόταση που απορρίφθηκε από τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών.

Κύκλοι της Αστυνομίας τόνιζαν ότι στη γιάφκα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» στο Χαλάνδρι είχαν βρεθεί 1.200 πειστήρια, τα οποία μπορούσαν να οδηγήσουν σε άλλες οργανώσεις, όπως η Σέχτα Επαναστατών και της «6ης Δεκέμβρη». Φαίνεται όμως ότι υποτιμήθηκαν ή δεν αξιοποιήθηκαν. Εκτιμάται επίσης ότι στα πιστόλια τύπου Glock που βρέθηκαν στην κατοχή των δυο συλληφθέντων στο Παγκράτι, την 1η Νοεμβρίου, δεν εντοπίστηκε ούτε γενετικό υλικό ούτε αποτυπώματα. Και αυτό οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι ίσως η Αστυνομία έχει να κάνει με μια νέα γενιά τρομοκρατών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε