Τετάρτη, 24 Ιουλ.
33oC Αθήνα

“Οικογενειακή επιχείρηση” είχαν κάνει τις ληστείες – Πατέρας, μάνα, παιδιά και ξαδέλφια “ξάφριζαν” σπίτια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Έβρισκαν ενοικιαζόμενα σπίτια μέσω αγγελιών στην Πάτρα, έκλειναν ραντεβού και όταν πήγαιναν εκεί με τη μέθοδο της… απασχόλησης, λήστευαν τους ιδιοκτήτες, συνήθως τους ηλικιωμένους, αρπάζοντας κοσμήματα και χρήματα.

Εξι είναι οι συλληφθέντες, τέσσερις γυναίκες και δύο άνδρες, ηλικίας 20 έως 42 ετών, όλοι Ρομά. Είναι συγγενείς μεταξύ τους, πατέρας, μάνα, παιδιά και ξαδέλφια, ενώ ακόμη αναζητείται ένας 19χρονος, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Αναμένεται να αρθούν τα προσωπικά δεδομένα και να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες και να δηλώσουν αν έχουν πέσει θύματα της σπείρας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, από τον Απρίλιο του 2013 είχαν διαπράξει τουλάχιστον 17 κλοπές σε Πάτρα, Λουτράκι, Καλάβρυτα, ενώ αναμένεται η ταυτοποίηση της δράσης τους σε 25 ακόμα κλοπές στη Θεσσαλονίκη. Για το λόγο αυτό, υπάρχει συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον Ανακριτή την Δευτέρα.

Πώς δρούσε η… “οικογενειακή επιχείρηση”

Οι δράστες διέμεναν στην Αθήνα, εντόπιζαν αγγελίες μέσω εφημερίδων, πήγαν στις συγκεκριμένες περιοχές και αφού διέμεναν σε ξενοδοχεία έκλειναν ραντεβού με τους ιδιοκτήτες, στα οποία πήγαιναν πάντα με ταξί.

Συνήθως έβρισκαν ηλικιωμένους ιδιοκτήτες, τους οποίους συναντούσαν για δεύτερη φορά μετά την πρώτη επαφή, με πρόσχημα να δουν το προς ενοικίαση σπίτι και με τη μέθοδο της απασχόλησης κρατούσαν τους ιδιοκτήτες σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού και οι συνεργοί με την πρόφαση ότι θέλουν να πάνε τουαλέτα ή να κάνουν ένα τηλέφωνο πήγαιναν σε κρεβατοκάμαρες και άλλες χώρους του σπιτιού και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Κρατούσαν ημερολόγιο… κλοπών!

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχή του Ρίου, όπου διέμεναν. Μαζί τους, εκτός από κλοπιμαία, είχαν και ένα τετράδιο με σημειώσεις όπου έγραφαν πού είχαν πάει, ποιούς είχαν κλέψει και τι είχαν αρπάξει. Επιπλέον, σημείωναν και τα ενεχυροδανειστήρια στα οποία έδιναν τα κλοπιμαία και σε ένα από αυτά εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός των κοσμημάτων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Το οικονομικό όφελος από την δράση της σπείρας που έχει μέχρι τώρα ταυτοποιηθεί ξεπερνά τις 145.000 ευρώ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών μαζί με τον υπαστυνόμο Κων. Δελημάρη, έκανε έκκληση προς τους ηλικιωμένους να μην είναι τόσο ανεκτικοί και εύπιστοι όταν τους πλησιάζουν άγνωστοι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.

Την προανάκριση και τις έρευνες, που είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και άλλες περιπτώσεις, ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Πηγή: patrastimes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο… αληθινός Μιχάλης Μιχελάκης ζει στην Κρήτη! “Μου ήρθε… ταμπλάς”, δηλώνει για τη “συνωνυμία” με τον Μαζιώτη

Πάτρα: Συγκλονίζει ο θάνατος του νεαρού Γρηγόρη – Σπαρακτικά μηνύματα στο facebook από φίλους, συναδέλφους και συγγενείς!

Θεσσαλονίκη: Γέννησε και άφησε το μωρό της να πεθάνει σε μία ντουλάπα – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το φρικτό έγκλημα!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε