Έγκλημα

Όλα όσα ειπώθηκαν στη δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Πακιστανού εργάτη στα Πετράλωνα

Έγκλημα ρατσιστικής βίας χαρακτήρισαν οι μάρτυρες, που κατέθεσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού εργάτη, Λουκμάν Σεχζάντ, πριν από έναν χρόνο, στα Πετράλωνα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, η οποία υποστήριξε πως οι κατηγορούμενοι για την εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου, Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, είχαν «φυλετικό κίνητρο». Επίσης, η μάρτυρας ανέφερε πως «το γεγονός ότι έκρυψαν τις πινακίδες από το μηχανάκι τους και όχι το μαχαίρι, συνάδει με την ασυδοσία που υπήρχε εκείνη την περίοδο και το πόσο θεωρούσαν ότι είχαν το ακαταδίωκτο».

Όπως επεσήμανε η βουλευτής, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 350 περιστατικά ρατσιστικής βίας και συμπλήρωσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι ήρθε στη χώρα μας ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς υπάρχει ανησυχία στην Ευρώπη για το θέμα αυτό».

“Ο 27χρονος αλλοδαπός εργάτης δέχθηκε επτά μαχαιριές”

Κατάθεση έδωσε και η πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, Μαρία Κουβέλη, η οποία, επίσης, έκανε λόγο για «έγκλημα ρατσιστικής βίας» και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι ο 27χρονος αλλοδαπός εργάτης δέχθηκε επτά μαχαιριές.

Νωρίτερα, κατέθεσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημ. Χριστόπουλος, ο μίλησε για έγκλημα με κίνητρο το ρατσιστικό μίσος, που εκδηλώνεται με κύριο χαρακτηριστικό την αδικαιολόγητη βία.

Ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, χαρακτήρισε το θύμα ως ένα εργατικό παιδί που δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές

Ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, στην κατάθεσή του, αναφέρθηκε στο θύμα χαρακτηρίζοντάς το ως ένα εργατικό παιδί που δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές. Όπως είπε ο μάρτυρας «στην Ελλάδα ζουν περίπου 40.000 Πακιστανοί, οι μισοί από τους οποίους είναι στην Αθήνα. Τα πρώτα χρόνια πήραμε πολύ αγάπη αλλά τα τελευταία τρία δεχόμαστε συνέχεια επιθέσεις. Το 2012 βγήκαν και τα μαχαίρια. Ως πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών έχω καταγράψει 700 περιστατικά βίας».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων ζήτησαν από το δικαστήριο να διατάξει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εντολέων τους, σε όποιο χρονικό βάθος αποφασίσει, προκειμένου, όπως είπαν, να αποδειχθεί ότι δεν έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Ο Διονύσης Λιακόπουλος και ο Χρήστος Στεργιόπουλος κατηγορούνται και στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Στο κατηγορητήριο που έχει συναχθεί σε βάρος των δύο νεαρών δεν αποδίδονται ρατσιστικά χαρακτηριστικά στο έγκλημα. Ο Διονύσης Λιακόπουλος και ο Χρήστος Στεργιόπουλος κατηγορούνται και στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η δίκη συνεχίζεται στις 14 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα

Εικόνες που σοκάρουν από τη ρατσιστική επίθεση στο Ηράκλειο

Του χαράκωσαν την ζωή! Αγρια ρατσιστική επίθεση σε 14χρονο παιδί στην καρδιά της Αθήνας!

Έγκλημα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Έγκλημα: Περισσότερα άρθρα