Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Πάτρα: Είχαν ρημάξει τους συνταξιούχους σε Σαγέικα και Λακόπετρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τις συντάξεις ηλικιωμένων σε Σαγέϊκα και Λακόπετρα έκλεβαν δυο ιδιοκτήτες πρακτορείων, συνεργαζόμενων με τα ΕΛΤΑ, οι οποίοι τελικά συνελήφθησαν από αστυνομικούς τις Ασφάλειας Πατρών και οδηγήθηκαν στων Εισαγγελέα. Όπως διαπιστώθηκε από την Αστυνομική έρευνα, εδώ και έξι μήνες οι δυο επιτήδειοι καταστηματάρχες είχαν καταφέρει να βάλουν στην τσέπη τους ποσό ύψους 30.000 Ευρώ, από συντάξεις ηλικιωμένων που ποτέ δεν τους απέδωσαν.

Οι δυο δράστες πλαστογραφούσαν τις υπογραφές των δικαιούχων και εισέπρατταν οι ίδιοι τις συντάξεις, ενώ παράλληλα έκλεβαν και τις Δημόσιες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, καθώς οι συμπολίτες τους πλήρωναν στα καταστήματα τους, λογαριασμούς ΔΕΗ και Νερού, χωρίς όμως να γνωρίζουν πως τα χρήματα έμπαιναν στην τσέπη των δυο «αετονύχηδων» καταστηματαρχών.

Η έρευνα της Ασφάλειας Πατρών ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες που έκαναν στην Υπηρεσία πολίτες από τα Σαγέϊκα και την Λακόπετρα Αχαΐας, καθώς είτε δεν εισέπρατταν τις συντάξεις τους είτε τους είχαν έλθει λογαριασμοί από την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ Πατρών με «φουσκωμένους» λογαριασμούς την στιγμή που ίδιοι είχαν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους στους Κοινωφελείς Οργανισμούς.

Έπειτα από παρακολουθήσεις, αλλά και έλεγχο στα βιβλία που κρατούσαν οι δυο καταστηματάρχες, διαπιστώθηκε από τους Αστυνομικούς το μέγεθος της απάτης, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δυο δράστες και να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Λαμπάδιασαν τα αυτοκίνητα της ΔΕΗ στο Π. Φάληρο

Τον έπιασαν στον Πύργο για κλοπές στο Βέλγιο

Έπεσαν χαστούκια στην δίκη 2 χρυσαυγιτών

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε