Τετάρτη, 3 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Στην Ευελπίδων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας – “Ήρθα να θέσω εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης” είπε

Στην Ευελπίδων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας – “Ήρθα να θέσω εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης” είπε

– Το μεσημέρι έφτασε στα δικαστήρια ο βουλευτής Κορίνθου της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας
– Τον είχε κατονομάσει προστατευόμενος μάρτυρας ως γνώστη επιθέσεων κατά μεταναστών
– Ο βουλευτής αποκάλυψε το όνομα του μάρτυρα και τον χαρακτήρισε “ψευδομάρτυρα”
– Ο Στ. Μπούκουρας είναι ο ένας από τους δυο βουλευτές τα ονόματα των οποίων δεν είχαν εμπλακεί μέχρι τώρα στην υπόθεση αλλά τους κατονόμασαν οι νέοι μάρτυρες στους ανακριτές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά τις καταθέσεις των δυο μαρτύρων που κατέθεσαν στους ανακριτές και ζήτησαν να τεθούν υπό καθεστώς προστασίας. Και οι δυο είναι πρώην μέλη της οργάνωσης και αποκάλυψαν τη δομή και την ιεραρχία της οργάνωσης, αλλά και το ποιοι βουλευτές ήξεραν για τις επιθέσεις κατά μεταναστών, έκρυβαν όπλα και εκπαίδευαν τα νέα μέλη.

Ήταν λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας όταν στα δικαστήρια της Ευελπίδων εμφανίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία, Στάθης Μπούκουρας. Είναι ο ένας από τους δυο βουλευτές που κατονομάστηκε από τους νέους μάρτυρες και το όνομα του οποίου δεν είχε μέχρι τώρα εμπλακεί στην πολύκροτη υπόθεση.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε στους δημοσιογράφους πως αποφάσισε να εμφανιστεί στην Ευελπίδων για να θέσει εαυτόν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Μάλιστα, όπως έκανε και ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του την περασμένη εβδομάδα, ο Στ. Μπούκουρας αποκάλυψε το όνομα του “μάρτυρα Δ” και τον χαρακτήρισε «ψευδομάρτυρα».

Ο μάρτυρας Δ

Πρόκειται για τον δεύτερο μάρτυρα, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, που ζήτησε να καταθέσει όσα ξέρει υπό το καθεστώς προστασίας. Στην κατάθεσή του «καίει» τον βουλευτή Κορινθίας.

Όπως λέει στην κατάθεσή του ο βουλευτής «άρχισε να δείχνει αλαζονική συμπεριφορά, θεωρώντας πως δεν υπόκειται στους νόμους και καθόριζε την κομματική πολιτική σε όλο το νομό. Όλοι οι πυρήνες του νομού αναφέρονται σε αυτόν και εκτελούν τυφλά τις εντολές του. Υπάρχει στρατιωτική δομή και οργάνωση, απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των πυρηναρχών και του βουλευτή, ο οποίος αναφέρεται ευθέως στον αρχηγό του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο», λέει.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο βουλευτής έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Zastava 635, ενώ αποκάλυψε πως η Χρυσή Αυγή διατηρεί κρυμμένο οπλισμό σε μοναστήρι στις Αρχαίες Κλεωνές.

Ο «μάρτυρας Δ» ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012

Στο ίδιο σημείο, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, τα μέλη του κόμματος έχουν κρύψει τρόφιμα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης! «Ξέρω ακόμα ότι κάποια στελέχη εν γνώσει της ηγετικής ομάδας πουλούσαν προστασία σε καταστήματα της Κορίνθου, του Κιάτου και του Ξυλόκαστρου», λέει.

Αναφέρει περιστατικά επιθέσεων σε μετανάστες από στελέχη της Χρυσής Αυγής σε Βραχάτι, Κόρινθο, Νεμέα, Κιάτο, Αρχαίες Κλεωνές και άλλα μέρη. Μιλάει για «γενική κατεύθυνση να «τιμωρούνται» οι παράνομοι μετανάστες», ενώ ο βουλευτής όχι μόνο δεν αποδοκίμαζε αλλά «είχε πει ότι από τη στιγμή που δε μπορεί να τους διώξει το κράτος, θα τους κάνει τη ζωή δύσκολη η ΧΑ».

Ο μάρτυρας περιγράφει ένα περιστατικό από το καλοκαίρι του 2012, όταν στο λιμάνι της Κορίνθου 30 μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε 5-6 μετανάστες και τους πέταξαν στη θάλασσα «έτσι για πλάκα», όπως λέει. «Μετά από πέντε λεπτά έφθασε η ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία δεν έκανε τίποτα και γελούσε με αυτό που έβλεπε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σπάνε» την ομερτά και «καίνε» βουλευτές – Όπλα και τρόφιμα σε μοναστήρι της Κορίνθου – Αστυνομία και εκκλησία στην υπηρεσία της Χρυσής Αυγής

“Αρσακειάδες” οι χρυσαυγίτες στον αγιασμό της Βουλής – ‘Ολο το παρασκήνιο

Στα άδυτα της Κου Κλουξ Κλαν: Η οικογενειακή ζωή και οι τελετουργίες τους (ΦΩΤΟ)

Άφαντα τα όπλα της Χρυσής Αυγής – Έρευνες και σε 4 μοναστήρια

Κέλτικοι Σταυροί στα σπίτια μεταναστών – Ετοίμαζαν πογκρόμ στα πρότυπα των Ναζί εναντίον των Εβραίων

Κασιδιάρης: λυπάμαι για τη μάνα του Π. Φύσσα αλλά έχουμε και ‘μεις μάνες

Κέλτικοι Σταυροί στα σπίτια μεταναστών – Ετοίμαζαν πογκρόμ στα πρότυπα των Ναζί εναντίον των Εβραίων

Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής

Με εντολή Μιχαλολιάκου η δολοφονία Φύσσα – Νέος μάρτυρας “καίει” τον “φύρερ” και τον Κασιδιάρη – “Μας μάθαιναν πως να σκοτώνουμε”

Αυτός είναι ο «Κύκλος της Χρυσής Αυγής» – Πως αποδεικνύεται η ύπαρξη «κρυφού» καταστατικού – Ο κώδικας της Χρυσής Αυτής έχει την υπογραφή των SS

Το τηλεφώνημα μυστήριο του Λαγού μετά τη δολοφονία Φύσσα – Με ποιον μίλησε πριν τον Μιχαλολιάκο – Έρχονται εντάλματα σύλληψης για ακόμα δυο βουλευτές

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε