Έγκλημα

Στόχος ο καθοδηγητής του Ν. Μαζιώτη

Ο καθοδηγητής-στρατολόγος του Νίκου Μαζιώτη, είναι ένας αρχιτέκτονας και πεθερός ενός εκ των συλληφθέντων, υποστηρίζουν μέσω διαρροών οι αρμόδιες διωκτικές αρχές,

τονίζοντας όμως ότι είναι δύσκολη προς το παρόν η συλλογή στοιχείων ενοχής του. Είναι εκείνος, ίσως με 1-2 ακόμη άτομα της γενιάς του, που μετά το 2002 και το ισχυρό πλήγμα των διωκτικών αρχών απέναντι στο εγχώριο τρομοκρατικό πεδίο με την εξάρθρωση της 17Ν θέλησε τη συνέχιση του ένοπλου αγώνα.
 
Δεν μπορούσε να βρει νέους «υποστηρικτές» και απευθύνθηκε σε έναν που είχε την «τάση» και δεν ήταν άλλος από τον Νίκο Μαζιώτη. Και εκείνος όμως με τη σειρά του δεν μπορούσε να απευθυνθεί παρά σε δικούς του γνωστούς, και κυρίως συνοδοιπόρους του σε αυτή τη μοναχική πορεία, σε άτομα που είχαν συλληφθεί μαζί του στην πρώτη αστυνομική εισβολή σε πανεπιστημιακό ίδρυμα, στο Πολυτεχνείο το 1995.

Νέα ευκαιρία «επέκτασης» της ομάδας του ήταν ο θάνατος του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και άντληση ή «συντήρηση» νεότερων σε ηλικία μελών, για τη δημιουργία νέων τρομοκρατικών ονομασιών, με τον αριθμό αυτών των ατόμων να φθάνει ίσως και να ξεπερνά τα 100 άτομα. 

Ο Νίκος Μαζιώτης είχε στην κατοχή του 27 τηλεκάρτες του ΟΤΕ με τις οποίες επικοινωνούσε με τα καρτοκινητά των υπολοίπων ορίζοντας συνομωτικές συναντήσεις. Τα μέλη της οργάνωσης, σύμφωνα με αυτούς τους αστυνομικούς ισχυρισμούς, δεν επικοινωνούσαν όλοι μεταξύ τους αλλά σε «δυάδες», το πολύ «τριάδες» για να μην υπάρχουν σημεία επαφής που θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά από τις διωκτικές αρχές. 

Για παράδειγμα αναφέρουν ότι ο νεκρός Λάμπρος Φούντας σε συνομωτικό επίπεδο επικοινωνούσε μόνο με τον Χριστόφορο Κορτέση, όπως και το βράδυ της 9 Μαρτίου, λίγες ώρες πριν πέσει νεκρός στην συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη και γι αυτό οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το δεύτερο άτομο που διέφυγε από τον χώρο στης συμπλοκής ήταν ο Κορτέσης πυροβολώντας μία φορά με 9άρι πιστόλι εναντίον των αστυνομικών.

Ο «γαμπρός» του φερόμενου καθοδηγητή, ήταν εκείνος που είχε συχνότερες επικοινωνίες με τον Νίκο Μαζιώτη προκειμένου να μεταφέρει «οδηγίες», επικοινωνίες που γίνονταν τις περισσότερες φορές από καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, περιοχή όπου εικάζεται από τους αστυνομικούς ότι βρίσκονται οι πολυπόθητες γιάφκες οπλισμού «ταυτότητα» του Επαναστατικού Αγώνα, μία από τις οποίες είχε νοικιάσει ο ίδιος με ψεύτικα στοιχεία και την άλλη μία 38χρονη γυναίκα γνωστή στις αρχές.
 
Αρμόδιοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναφέρουν πως δεν είναι και τυχαία η σύλληψη νεαρού, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική επωνυμία «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», στη Ν. Ιωνία Βόλου. Εκεί είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι φοιτητή, ο οποίος δεν φαίνεται να γνώριζε ότι ήταν αναζητούμενος , αλλά το παρείχε μετά από προτροπές του φερόμενου καθοδηγητή.

Διαβάστε επίσης:
Με εντολή Παυλόπουλου σταμάτησαν την παρακολούθηση Μαζιώτη;
Εντάλματα για άλλους τέσσερις

Έγκλημα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Έγκλημα: Περισσότερα άρθρα