Δευτέρα, 22 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Στόχος τρομοκρατών ο Μπομπ Τράα – Σχέδιο επίθεσης στο σπίτι του πρώην εκπροσώπου του ΔΝΤ

Στόχος τρομοκρατών ο Μπομπ Τράα – Σχέδιο επίθεσης στο σπίτι του πρώην εκπροσώπου του ΔΝΤ

Το σπίτι όπου διέμενε ο πρώην εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Μπομπ Τράα είχε γίνει στόχος τρομοκρατών, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως.

Οι πληροφορίες για τη σχεδιαζόμενη επίθεση έφτασαν στ’ αυτιά της αντιτρομοκρατικής πριν μερικούς μήνες, γράφει δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο είχαν ενημερωθεί τόσο η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Έτσι, ενισχύθηκε η φρούρηση του Τράα.

Ο 55χρονος Τράα ήρθε τον Οκτώβριο του 2010 στην Ελλάδα κι έφυγε τον περασμένο Σεπτέμβριο, δίνοντας τη θέση του στον Αμερικανό Γουές Μακ Γκρόου

Επικαλούμενη καλά πληροφορημένη πηγή, η εφημερίδα γράφει πως οι πληροφορίες περί σχεδιαζόμενης επίθεσης στον Ολλανδό τεχνοκράτη έφτασαν στην Ασφάλεια τον περασμένο Αύγουστο. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για σχέδιο καταδρομικής επίθεσης στο σπίτι του στη Φιλοθέη. Το σχέδιο θα έφερναν εις πέρας 15 – 20 αντιεξουσιαστές, που θα προσέγγιζαν το σημείο (πιθανόν με δίκυκλα) από διαφορετικές κατευθύνσεις προκειμένου να μη δώσουν στόχο σε περιπολούντες αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επιχείρηση θα είχε χαρακτήρα καταδρομικής επίθεσης παρόμοιας με αυτήν που είχε γίνει εναντίον της οικίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στην οδό Ασκληπιού, τον Φεβρουάριο του 2012 ή ακόμη εκείνης εναντίον της μεζονέτας του τέως υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, τον Δεκέμβριο του 2012, στην Κηφισιά.

Αρχικά, ο Μπομπ Τράα έμενε σε διαμέρισμα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, άλλα όταν έγινε γνωστό αυτό μετακόμισε, για λόγους ασφαλείας στη Φιλοθέη

Στην πρώτη περίπτωση, 30 άτομα είχαν προκαλέσει φθορές στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο κ. Παπούλιας, εκτοξεύοντας πέτρες και ξύλα. Στη δεύτερη περίπτωση, οι δράστες είχαν πυρπολήσει τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην είσοδο της οικίας του κ. Παπαντωνίου χρησιμοποιώντας εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Το σχέδιο για επίθεση στο σπίτι του Μπομπ Τράα δεν υλοποιήθηκε αλλά έφερε ενίσχυση της αστυνομικής συνοδείας του. Συμπληρωματικά, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν δώσει οδηγίες στον Ολλανδό αντιπρόσωπο του ΔΝΤ να κρατάει κλειστά τα παράθυρα στου σπιτιού του και να μην μετακινείται δίχως αστυνομική συνοδεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήθελαν να κάνουν… κάρβουνο το σπίτι του Κ. Σημίτη – Τι βρήκε η Αντιτρομοκρατική

Τι αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας για τους… επίδοξους απαγωγείς του Κίκου Μαρτίνου

Σαν “τρομοκράτες” έδρασαν οι επίδοξοι απαγωγείς του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου

Το ξέφρενο πάρτυ του εκπροσώπου του ΔΝΤ ξεσήκωσε τη Φιλοθέη

“Κάντε απολύσεις στο Δημόσιο, μη βάζετε άλλους φόρους”

Μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη ο νέος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε