Παρασκευή, 5 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ από τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις 45 προσαγωγές

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

– Την απελευθέρωση των συντρόφων τους ζητούν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ
– Οι προσαγωγές έγιναν μετά την εισβολή των νεαρών στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη
– Οι νεαροί προσπάθησαν να καταλάβουν το γραφείο ως διαμαρτυρία για το θάνατο παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι

Περίπου 80 άτομα, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη ΓΑΔΑ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που προσήχθησαν λίγο μετά τις 11:00 στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη μετά την απόπειρα κατάληψης των γραφείων. Άνδρες της ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ έκαναν 45 προσαγωγές νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πάντως θέμα χρόνου οι νεαροί να αφεθούν ελεύθεροι.

Το χρονικό της έντασης στα γραφεία του Μ. Βαρβιτσιώτη

“Μάχη” ξέσπασε στο κέντρο μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που λίγα λεπτά πριν τις 11:00 προσπάθησαν να καταλάβουν το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη.

Μια μεγάλη ομάδα νεαρών αποτελούμενη από περίπου 50 με 60 άτομα πλησίασε το κτήριο όπου στεγάζεται το γραφείο του υπουργού στην οδό Γενναδείου.

Οι νεαροί κατάφεραν σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες να μπουν στο κτήριο, πριν προλάβει να επέμβει η αστυνομία.

Στη συνέχεια ωστόσο ειδοποιήθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ που έσπευσαν στο σημείο, απέκλεισαν τον χώρο και κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους νεολαίους.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και των ΜΑΤ έκαναν συνολικά 45 προσαγωγές.

Οι νεαροί επιχείρησαν να καταλάβουν το γραφείο του υπουργού, πέταξαν αφίσες και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους  διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο παράνομων μεταναστών ανοιχτά του Φαρμακονησίου, περιστατικό για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες για τη στάση των ανδρών του λιμενικού σώματος τις οποίες το υπουργείο διαψεύδει.

Τι λένε οι συνεργάτες του υπουργού
 

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού οι νεαροί έφτασαν στο σημείο λίγο πριν τις 11:00. Το γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη μετά την εμπρηστική επίθεση του Οκτωβρίου έχει μεταφερθεί από το ισόγειο στον 7ο όροφο του κτηρίου. Οι νεαροί ανέβηκαν φωνάζοντας και γράφοντας συνθήματα στους τοίχους.

Επιχείρησαν με τη βία να μπουν στο γραφείο και να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, όμως εμποδίστηκαν από τους συνεργάτες του υπουργού.

Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με τις περιγραφές των συνεργατών του κ. Βαρβιτσιώτη οι νεαροί κατέβηκαν στην είσοδο όπου είχε φτάσει, ειδοποιημένη από τους συνεργάτες του υπουργού δύναμη της αστυνομίας.

Άνδρες των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ απέκλεισαν τον χώρο εγκλωβίζοντας του νεαρούς και έκαναν προσαγωγές.

Οπως δήλωσε στο Newsit o συνεργάτης του κυρίου Βαρβιτσιώτη, Τάσος Μαυρίδης “κινήθηκαν επιθετικά εναντίον μας, έσπρωχναν για πολύ ώρα με δύναμη την πόρτα”.

Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, λέει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
 

Για βίαιη και απρόκλητη επίθεση εναντίον φοιτητών κάνει λόγο η ναιολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της:
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη βίαιη επίθεση εναντίον φοιτητών της Αριστερής Ενότητας, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιούσαν ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Ενώ οι φοιτητές βρίσκονταν έξω από το γραφείο του Υπουργού, δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ τους περικύκλωσαν και τους επιτέθηκαν προχωρώντας σε ξυλοδαρμούς φοιτητών. Στις διαμαρτυρίες περαστικών, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ η ομάδα ΔΕΛΤΑ απάντησε με ακόμα πιο βίαιη επίθεση και προχώρησε σε πάνω από 25 προσαγωγές.
Απέναντι στο δόγμα «νόμος και τάξη» της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, εμείς απαντάμε ότι θα βρισκόμαστε στους δρόμους μέχρι να τους ρίξουμε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε