Παρασκευή, 26 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Θεσ/νίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομους μετανάστες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία επιχείρηση Αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται σε διακινήσεις παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκές Χώρες.

Συνελήφθησαν 3 μέλη του κυκλώματος, δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας, ηλικίας 42, 30 και 58 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων, σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της προώθησης και διευκόλυνσης μεταφοράς παράνομων μεταναστών – υπηκόων τρίτων χωρών στο εσωτερικό της Χώρας και της συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Η αιφνιδιαστική έρευνα σε αυτοκίνητο

Η αιφνιδιαστική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 23-07-2014, στον κόμβο Σοχού, όταν αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος υπήκοος Βουλγαρίας. Στο ελεγχόμενο όχημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν επιβιβαστεί και μεταφέρονταν 14 παράνομοι μετανάστες, υπήκοοι Συρίας.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι λαθροδιακινούμενοι, με τη βοήθεια των μελών του κυκλώματος, ήρθαν το πρωί της Τετάρτης στην Ελλάδα από σημείο του Νομού Έβρου και στη συνέχεια παρελήφθησαν από τον 42χρονο, προκειμένου να μεταβούν αρχικά στη Θεσσαλονίκη και από εκεί να προωθηθούν σε χώρες της Ευρώπης.

Επίσης, προέκυψε ότι στην παράνομη διακίνηση, συμμετείχε και ένα taxi, το οποίο προπορευόταν και είχε επιφορτιστεί με το ρόλο του… προπομπού. Το συγκεκριμένο όχημα, έπειτα από αστυνομικές αναζητήσεις, εντοπίστηκε στην Αερογέφυρα Σταυρούπολης, όπου και ακινητοποιήθηκε. Συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, τόσο ο 58χρονος οδηγός του taxi , όσο και ο 30χρονος υπήκοος Ιράκ, επιβάτης του αυτοκινήτου.

Πηγή: e-saloniki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μεγαλύτερο ηλιακό catamaran του κόσμου βρίσκεται στην Κόρινθο! Δείτε φωτό

Πάτρα: Ταξιτζής βρήκε πορτοφόλι με 500 ευρώ και το επέστρεψε!

Παπούτσια, ζώνες, ρολόγια κι άλλα προϊόντα “μαϊμού” βρέθηκαν σε Αγρίνιο και Πύργο – Δύο συλλήψεις

Επίσκεψη Φούχτελ στο Επιμελητήριο Μυτιλήνης

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε