Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Stop” στη μεταφορά 23 κιλών ηρωίνης! – 6 συλλήψεις για το διεθνές κύκλωμα – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ναρκωτικά από την Τουρκία στην ελληνική επικράτεια και τα διακινούσε στην Ιταλία. Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που έγινε σε Καβάλα, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν συνολικά δύο Έλληνες ηλικίας 53 και 43 ετών και τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 27, 26, 25 και 30 ετών, μέλη της οργάνωσης. Κατασχέθηκαν περίπου 23 κιλά ηρωίνης!

Για την υπόθεση συνεργάστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης με το Γραφείο της D.E.A. Αθηνών και την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Δράμας.

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος Έλληνας την 26-06-2013, πήγε σε περιοχή της Καβάλας, σε χώρο εργασίας του 43χρονου συνεργού του, όπου τοποθέτησε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 43χρονου, σακίδιο με 41 δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 22 κιλών και 966 γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας στο αυτοκίνητο, βρεθήκαν και κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά  και συνελήφθη ο 43χρονος ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 53χρονος άντρας σε περιοχή της Καρδίτσας.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθησαν στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, οι τέσσερις αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο πολυτελή Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, με σκοπό την παραλαβή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Σε έρευνα που έγινε στα αυτοκίνητα, διαπιστώθηκε ότι σε ένα εξ αυτών, είχαν γίνει ειδικές τροποποιήσεις σε κάθισμα που διαμορφώθηκε ως κρύπτη, για την απόκρυψη και μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, στην κατοχή των έξι δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
Δώδεκα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Το χρηματικό ποσό των 3.775 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 53χρονου Έλληνα εκκρεμούν αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για τυχερά παίγνια κατ΄εξακολούθηση και φοροδιαφυγή.
Οι Έλληνες συλληφθέντες οδηγήθηκαν την 27-06-2013 στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Καβάλας και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Η προανάκριση γίνεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης ενώ ερευνάται η δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση και σύλληψη των υπόλοιπων μελών καθώς και για τον ακριβή καθορισμό του σημείου εισόδου των ναρκωτικών ουσιών.

Διαβάστε ακόμα:

Σεισμός στην Κοζάνη – Ταρακουνήθηκε και η Θεσσαλονίκη

Σέρρες: Πρωτομηνιά με… 6 διαρρήξεις έκαναν οι δύο Βούλγαροι!

Κρήτη: Οι αστυνομικοί βρήκαν σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο καλάσνικοφ και 6.500 σφαίρες!

Σαντορίνη: Εφιάλτης σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο για Αμερικανό τουρίστα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε