Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε πέντε χρυσαυγίτες με γκλοπ και σουγιάδες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι πέντε άνδρες συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης και κατά δήλωσή τους ανήκουν στη Χρυσή Αυγή. Άλλοι τρεις συνελήφθησαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα.

Πέντε άνδρες, που δήλωσαν πως είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς μετά από αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή τους τρία πτυσσόμενα γκλοπ, δύο σουγιάδες, τέσσερα σπρεϊ πιπεριού και μία κροτίδα.
 
Οι πέντε βρίσκονταν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία του κόμματος, στην περιοχή των δικαστηρίων, όταν περίπου στις 10.40 το βράδυ, υποβλήθηκαν σε έλεγχο από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν πάνω τους τα αντικείμενα, τα οποία και κατασχέθηκαν και έντυπο υλικό.
 
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, με την οποία θα οδηγηθούν το Σάββατο στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

“Ντου” και στα γραφεία

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη των πέντε χρυσαυγιτών σε απόσταση 30 μέτρων από την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής Θεσσαλονίκης, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε εντολή για να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στα γραφεία της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη. Η επιχείρηση στήθηκε άμεσα και λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα ισχυρή αστυνομική δύναμη απέκλεισε την οδό Καζαντζάκη, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Δυνάμεις της κρατικής ασφάλειας με τη συνοδεία εισαγγελέως μπήκαν στα γραφεία και πραγματοποίησαν έλεγχο στο εσωτερικό τους. Την είσοδο των γραφείων άνοιξαν στελέχη της κόμματος από τη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο έφτασε λίγο αργότερα και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος. Κατά τον έλεγχο δεν εντοπίστηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο. Στην επιχείρηση συμμετείχαν άντρες των ΜΑΤ και δικυκλιστές των ομάδων Ζ και ΔΙΑΣ.

Η κάμερα του thestival.gr βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε πλάνα από την επιχείρηση.

   

Συλλήψεις και στη Χαλκίδα

Τρία ακόμη άτομα συνελήφθησαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα. Σύμφωνα με την αστυνομία τα άτομα κατείχαν κράνη, κοντάρια και ασπίδες.

Διαβάστε

Στον ανακριτή ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα
 

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα – Ψάχνουν στα τηλέφωνα τους συνεργούς του Ρουπακιά – Απαγορεύτηκε το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής

Έξι τηλεφωνήματα δέχθηκε ο Γ. Ρουπακιάς – Πως οργανώθηκε το τάγμα εφόδου πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Τι ψάχνει η δικαιοσύνη για την Χρυσή Αυγή

Στο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Αποκαλύψεις για τον φόνο του Παύλου Φύσσα – Αυτόπτες μάρτυρες καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ – “Η Ομάδα ΔΙΑΣ ήταν εκεί 15′ πριν το μαχαίρωμα

Όλα τα συγκλονιστικά περιστατικά με χρυσαυγίτες στον Άρειο Πάγο – Σκοπός να κατηγορηθούν για κακούργημα – Όλος ο φάκελος στο NewsIt

Ελεύθεροι η σύζυγος του Ρουπακιά, η ξαδέρφη και ο υπεύθυνος της τοπικής Νίκαιας

Πιο Χρυσή Αυγή δεν γίνεται! Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν “βολεμένος” από το κόμμα

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε