Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Τι ψάχνει η δικαιοσύνη για την Χρυσή Αυγή

Τι ψάχνει η δικαιοσύνη για την Χρυσή Αυγή

Οι εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για την δράση της Χρυσής Αυγής, είναι ραγδαίες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τα γεγονότα, οι μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και ο φάκελος τον οποίο έστειλε στην εισαγγελεία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας είναι προπομποί εξελίξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι ο φάκελος με τις υποθέσεις που αφορούν στην δράση της Χρυσής Αυγής, εστάλη στον Άρειο Πάγο και όχι σε εισαγγελείς δείχνει ότι η έρευνα θα γίνει σε πανελλαδικό επίπεδο.

Εκτός από τον μάρτυρα που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες – κλειδιά οι οποίοι έχουν ήδη δώσει καταθέσεις στην αστυνομία και θα κληθούν άμεσα από την δικαιοσύνη.

Όλοι τους, πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής, θα καταθέσουν σύμφωνα με πληροφορίες στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για επιθέσεις σε αλλοδαπούς από μέλη του κόμματος.

Αν λοιπόν αποδειχθεί 

α) ο οργανωτικός ρόλος του υπεύθυνου της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια στην επίθεση και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα,

β) ότι υπήρξαν παρόμοια περιστατικά βασισμένα σε καταθέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο τότε:

Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι προκύπτει το ερώτημα για το αν η Χρυσή Αυγή εμπίπτει στο νόμο για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι:

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, αναλύει το οργανόγραμμα της Τ.Ο. Νίκαιας λέγοντας πως όλοι ενημέρωναν για οτιδήποτε αφορούσε την ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας τον γραμματέα της οργάνωσης Γ. Πατέλη. Εκείνος, όπως τους έλεγαν στα γραφεία της οργάνωσης έπρεπε να ενημερώσει τον βουλευτή Ι.Λαγό ο οποίος έχει στην ευθυνη του τις τοπικές οργανώσεις της περιοχής και ιδίως της Νίκαιας.

Λέει χαρακτηριστικά: “Ο Γ. Πατέλης μας έλεγε πως πρέπει να πάρουμε το ΟΚ από τον Λαγό και εκείνος ενημέρωνε τον αρχηγό. Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός, βγαίναμε στους δρόμους. Είτε για να γράψουμε συνθήματα στους τοίχους, είτε για να την πέσουμε σε Πακιστανούς χρειαζόταν πρώτα να ενημερωθεί ο Πατέλης και ο Λαγός”.

Όπως και να’ χει η υπόθεση φεύγει από τα στενό πλαίσιο της υπόθεσης της Νίκαιας και απλώνεται σε πανελλαδικό επίπεδο με αστυνομικές και δικαστικές αρχές να εκτιμούν ότι θα αποκαλυφθεί με το γράμμα του νόμου η πραγματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Σε πολιτικό επίπεδο τονίζεται ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου προστασίας του Πολίτη είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση και να αποδείξει ότι έχει την πολιτική βούληση να ξεριζώσει μια και καλή το φάντασμα του ναζισμού που πλανάται πάνω από την χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξι τηλεφωνήματα δέχθηκε ο Γ. Ρουπακιάς – Πως οργανώθηκε το τάγμα εφόδου πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Financial Times: Ξυπνήστε Έλληνες η Χρυσή Αυγή προελαύνει

Κατάθεση “φωτιά” από τον φίλο του Παύλου Φύσσα

Το τάγμα εφόδου της Νίκαιας – Αποκάλυψη από πρώην μέλος

 Όλα τα συγκλονιστικά περιστατικά με χρυσαυγίτες στον Άρειο Πάγο – Σκοπός να κατηγορηθούν για κακούργημα – Όλος ο φάκελος στο NewsIt

Ελεύθεροι η σύζυγος του Ρουπακιά, η ξαδέρφη και ο υπεύθυνος της τοπικής Νίκαιας

Πιο Χρυσή Αυγή δεν γίνεται! Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν “βολεμένος” από το κόμμα 

Δημοσιογράφος BBC: Μπορεί η κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί η αστυνομία πετάει πέτρες; (VIDEO)
 
Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του δολοφονήμενου Παύλου Φύσσα – ΦΩΤΟ
 
Σε ιατροδικαστή ο Π. Καμμένος – Εντολή της αστυνομίας μετά την επίθεση εναντίον του
 
Σαμαράς: δεν θα επιτρέψουμε στους Ναζί να τρομοκρατούν
 
Αστυνομικές επιχειρήσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής
 
Ανίκανοι να συμφωνήσουν ακόμα και για το εαν θα τηρήσουν ενος λεπτού σιγή! Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρόταση, αλλά όταν συμφώνησε η Χρυσή Αυγή την απέσυρε!

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε