Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Βαρύτατες ευθύνες σε δυο εισαγγελείς για τις εξόδους του Ξηρού – Νόμο που θα εξαιρεί κρατουμένους από τις άδειες καταθέτει ο Αθανασίου

Βαρύτατες ευθύνες σε δυο εισαγγελείς για τις εξόδους του Ξηρού – Νόμο που θα εξαιρεί κρατουμένους από τις άδειες καταθέτει ο Αθανασίου

– Το εισαγγελικό πόρισμα “καίει” τις δυο γυναίκες για την πρώτη και την τελευταία άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό
– Τη Δευτέρα θα αποφασίσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για το αν θα τους ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις 
– Ο Χαράλαμπος Αθανασίου θα καταθέσει νόμο για τη χορήγηση αδειών σε κρατουμένους

Σημαντικά ευρήματα για ευθύνες δύο εισαγγελέων που χειρίστηκαν τις άδειες που δόθηκαν στον Χριστόδουλο Ξηρό περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα του προϊστάμενου της εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, που διενήργησε τη σχετική έρευνα.

Το πολυσέλιδο πόρισμα διαβιβάσθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία και θα αποφασίσει τη Δευτέρα για το αν θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις κατά των δυο εισαγγελικών λειτουργών. 

Σύμφωνα με το πόρισμα, βαρύτατες ευθύνες καταλογίζονται στην εισαγγελέα που έδωσε την πρώτη άδεια στον 55χρονο, ενώ η ίδια μετείχε στη συνέχεια στο συμβούλιο των φυλακών που χορήγησε και άλλες άδειες στον δραπέτη.

Νόμο που εξαιρεί κρατουμένους από τη χορήγηση άδειας θα καταθέσει ο Αθανασίου

Ευθύνες αποδίδονται και στην εισαγγελέα που ψήφισε “ναι” στο συμβούλιο των φυλακών για την τελευταία άδεια του Ξηρού, κατά την οποία εξαφανίστηκε.

Παράλληλα, ελέγχονται πειθαρχικά συνολικά 17 υπάλληλοι των φυλακών, τόσο για τη χορήγηση αδειών, όσο και για τις συνθήκες κράτησης του Ξηρού στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή νέο νόμο για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους, που θα εξαιρεί τους καταδικασμένους για τρομοκρατία και άλλους επικίνδυνους κακοποιούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ανακωχή” από Δένδια στην κόντρα για την απόδραση Ξηρού

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογεί την τρομοκρατία

Ο… αποκαλυπτικός δείπνος! Ξηρός: “Έχω βρει κάτι παιδιά που θα με βοηθήσουν στην ένοπλη δράση” – Ποιος ήξερε για την απόδραση;

Έτοιμη ομάδα για χτύπημα με τον Χ. Ξηρό – “Άγνωστοι” στην αντιτρομοκρατική αυτοί που στηρίζουν τον “Μανώλη”

Αθανασίου: Δένδιας και Κορυδαλλός υπεύθυνοι για την απόδραση του Ξηρού

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε