Site icon NewsIT
08:30 | 03.03.17

ΑΕΠΙ: Εντοπίστηκαν “ξεχασμένα” 12,5 εκατομμύρια ευρώ

ΦΩΤΟ NEWSIT

ΦΩΤΟ NEWSIT

Newsit Newsroom

Η έφοδος του Εισαγγελέα και της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της ΑΕΠΙ φαίνεται πως είχε αποτελέσματα.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως μιλούν για τεράστιο όγκο στοιχείων μέσα από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχουν λογαριασμοί με χρήματα τα οποία φαίνεται πως προέρχονται από πνευματικά δικαιώματα αλλά δεν έχουν διανεμηθεί στους δικαιούχους.

Μάλιστα σύμφωνα με το Bloko βρέθηκαν στοιχεία για 12,5 εκατομμύρια τα οποία δεν έχουν διανεμηθεί και είναι κατατεθειμένα σε λογαριασμό εταιρείας που συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την ΑΕΠΙ και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της είναι ο πρόεδρος, και συγγενείς του, πρώτου βαθμού, οι οποίοι διατηρούν τις ίδιες ακριβώς ιδιότητες και στο Δ.Σ. και της ΑΕΠΙ.

Η έφοδος έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την οικονομική διαχείριση της εταιρείας. Οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να συλλέξουν και να κατασχέσουν οποιοδήποτε στοιχείο θα διευκολύνει την έρευνα, η οποία ξεκίνησε μετά από πόρισμα για την υπόθεση, που διαβίβασε στην εισαγγελία η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Σύμφωνα με το πόρισμα, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών εμφανίζει κενό στα οικονομικά της ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία φέρεται να έχει αρνηθεί τον προβλεπόμενο διαχειριστικό έλεγχο, αλλά και για την προσπάθεια μεταφοράς της έδρας της στην Κύπρο.

Το πόρισμα τόσο των ορκωτών λογιστών όσο και των δημόσιων οικονομικών ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η “Εφημερίδα των Συντακτών”, οι κατηγορίες που πλέον διερευνώνται αφορούν το ενδεχόμενο τέλεσης κακουργηματικών πράξεων από τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές της ΑΕΠΙ ΑΕ.

Συγκεκριμένα:

– Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

– Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

– Υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση από κοινού από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας (κακούργημα)

– Απιστία κατ’ εξακολούθηση από κοινού (κακούργημα)

– Φοροδιαφυγή διά της εκδόσεως εικονικών τιμολογίων (κακούργημα)

– Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δράστες που ενεργούν κατ’ επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

– Παραβάσεις του Ν. 2190/1920 «Περί ανωνύμων εταιρειών» (πλημμέλημα)

Με πληροφορίες από το Bloko

 

 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version