Έγκλημα

Αίγινα: Δύο χρόνια από την τραγωδία με το ταχύπλοο – Κούγιας: “Δεν θα υπάρξει ποτέ τιμωρία για το προκλητικό έγκλημα”

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία με το ταχύπλοο στην Αίγινα και το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια εξέδωσε ανακοίνωση στη μνήμη των θυμάτων.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, “για ένα προκλητικό έγκλημα, από το οποίο έχασε τη ζωή του ένας οικονομολόγος Ουκρανός 36 ετών, έμεινε ανάπηρη και ταλαιπωρείται η σύζυγός του επίσης οικονομολόγος, έχασε τη ζωή του ένας τίμιος βιοπαλαιστής που ως οδηγός της λάντζας επί χρόνια ολόκληρα συντηρούσε την οικογένειά του, και έφυγε από τη ζωή ένας πατέρας που προσπαθούσε να σώσει από πνιγμό την 5χρονη κόρη του, η οποία επίσης πνίγηκε, δεν θα υπάρξει ποτέ τιμωρία”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Σαν σήμερα πριν 2 χρόνια ένα ταχύπλοο, το οποίο σύμφωνα με τους αναμφισβήτητους αυτόπτες μάρτυρες, τα θύματα, οδηγούσε ένας νεαρός περίπου 30 ετών και στο οποίο συνεπέβαινε μια νεαρή κοπέλα, με εγκληματική αμέλεια και με ταχύτητα άνω των 30 κόμβων και αφού προηγουμένως έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, επέπεσε σε ένα μικρό βαρκάκι – «λάντζα», το οποίο κινείτο με ταχύτητα μικρότερη των 5 κόμβων και στο οποίο επέβαιναν οικογένειες Ελλήνων και αλλοδαπών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο Στυλιανός Τρίμης, ηλικίας 58 ετών, ο Θεοδόσιος Κατιφές, ηλικίας 44 ετών, η Σεβαστή Κατιφέ, ηλικίας 5 ετών, και ο Cherednyk Ievgen, ηλικίας 36 ετών, και να τραυματιστούν οι Cherednyk Anastasia, ο Μιχαήλ – Νικόλαος Λαμπρακόπουλος, ο Γεώργιος Λαμπρακόπουλος, ο Αναστάσιος Σιδέρης, η Ελένη Μενέκου, η Olga – Enina Κατιφέ, ο Θεόδωρος Κατιφές, η Αλεξάνδρα Αρκούζη, ο Αναστάσιος Αναστασίου και ο Μιχαήλ Γεωργιάδης, να σωθούν δε από βέβαιο πνιγμό τόσο οι τραυματισθέντες όσο και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες λόγω του ότι τους περιέσωσαν διερχόμενα μικρά σκάφη.
Σε αυτή τη ναυτική τραγωδία που συνέβη ένα μόλις μίλι από το γραφικό χωριό της Αίγινας Πέρδικα και λίγα μόλις μέτρα από το νησάκι Μονή, συνέβησαν τα εξής παράδοξα πράγματα:
Οι υπεύθυνοι του Λιμεναρχείου Αίγινας:
1. Δεν συνέλαβαν κανένα δράστη, παρά το ότι το σκάφος που προκάλεσε την τραγωδία, παρέμενε ακίνητο σχεδόν μία ώρα, ούτε συνέλεξαν έστω και έναν ναυαγό.
2. Επέτρεψαν σε ασυνείδητους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αίγινας Νεκτάριος Λεούσης, να φυγαδεύσουν τον, κατά τους αυτόπτες μάρτυρες, πραγματικό δράστη, νεαρό χειριστή του σκάφους, χωρίς καν να τους καλέσουν σε προανακριτική εξέταση.
3. Δέχθηκαν χωρίς καμία έρευνα, δυστυχώς με την παρουσία τότε του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη (πρωτοφανές γεγονός για το μέγεθος αυτής της τραγωδίας, το οποίο δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, η παρουσία αυτών των δύο κορυφαίων αξιωματούχων λίγη ώρα μετά την τραγωδία) και με καθυστέρηση πολλών ωρών τον αυθορμήτως εμφανισθέντα υπέργηρο και με αξεπέραστες ασθένειες Θρασύβουλο Λυκουρέζο ως δήθεν οδηγό του σκάφους αντί για το νεαρό χειριστή του.
4. Αποδέχθηκαν ως δήθεν συνεπιβαίνοντες του ταχυπλόου, για να βεβαιώσουν ότι δήθεν το οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, δύο υπέργηρους αντιστοίχου ηλικίας με το Λυκουρέζο δήθεν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο Λιμεναρχείο της Αίγινας τα μεσάνυχτα προς ξημερώματα της επόμενης ημέρας, αφού προηγουμένως έφτασαν στην Αίγινα από την Αθήνα με το τελευταίο πλοίο της γραμμής, και οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν στο ατύχημα, αλλά αμέσως μετά πήραν το πρώτο πλοίο της γραμμής και μετέβησαν στην Αθήνα, χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση για ποιο λόγο δεν εμφανίστηκαν μαζί με το Λυκουρέζο στο Λιμεναρχείο της Αίγινας.
Οι εντολείς μας ζήτησαν από την Ανακρίτρια Πειραιώς και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιώς να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο 15 συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, με τις οποίες συνομιλούσε το κρίσιμο χρονικό διάστημα ως εμφανισθείς ως δράστης Λυκουρέζος.
Η κυρία Ανακριτής και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά δεν δέχθηκαν ποτέ να ικανοποιήσουν το αίτημα των θυμάτων και τελικώς, λόγω του ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε λόγω των προβλημάτων της υγείας του (η άποψη των συγγενών των θυμάτων είναι ότι γι’ αυτό επελέγη από τον πραγματικό δράστη και το ισχυρό περιβάλλον του να εμφανιστεί αυτός ως δράστης), το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.
Δηλαδή για ένα προκλητικό έγκλημα, από το οποίο έχασε τη ζωή του ένας οικονομολόγος Ουκρανός 36 ετών, έμεινε ανάπηρη και ταλαιπωρείται η σύζυγός του επίσης οικονομολόγος, έχασε τη ζωή του ένας τίμιος βιοπαλαιστής που ως οδηγός της λάντζας επί χρόνια ολόκληρα συντηρούσε την οικογένειά του, και έφυγε από τη ζωή ένας πατέρας που προσπαθούσε να σώσει από πνιγμό την 5χρονη κόρη του, η οποία επίσης πνίγηκε, δεν θα υπάρξει ποτέ τιμωρία.
Το δικηγορικό μας γραφείο από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει όλες τις επιφυλάξεις του για τον τρόπο που έγινε η προανάκριση και η τακτική ανάκριση και τελικώς έκλεισε αυτή η υπόθεση, και εκδίδουμε το σημερινό δελτίο τύπου υπέρ της μνήμης αυτών των αδικοχαμένων ανθρώπων”.

Έγκλημα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Δείτε επίσης
Newsit Blogs
Έγκλημα: Περισσότερα άρθρα