Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Άκης: Είμαι αθώος. Αποφυλακίστε την γυναίκα μου – Β. Σταμάτη: “Περιμένω να τελειώσει αυτή η περιπέτεια” – Φωτο μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου

Άκης: Είμαι αθώος. Αποφυλακίστε την γυναίκα μου – Β. Σταμάτη: “Περιμένω να τελειώσει αυτή η περιπέτεια” – Φωτο μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου

– 19 εκατομμύρια ζητεί το Δημόσιο από τους κατηγορούμενους – Ενστάσεις από τους συνηγόρους
–  Χέρι – χέρι μπήκαν στην αίθουσα λίγο πριν αρχίσει η δίκη η Βίκυ Σταμάτη και Ακης Τσοχατζόπουλος
– Τι δηλώνουν οι δικηγόροι της πρώην συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας
– Όλο το χρονικό της πρώτης ημέρας – 8 Μαϊου θα επαναληφθεί η δίκη

Ξεκίνησε με τα φώτα στραμμένα στον Ακη Τσοχατζόπουλο και στην Βίκη Σταμάτη. Η πρώτη ημέρα της δίκης της δεκαετίας, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε τα πάντα: περιέργεια, lifestyle, ένταση, συγκίνηση και κάτι από δεξίωση…

Η άφιξη των κατηγορουμένων στο δικαστήριο ήταν αυτό που περίμεναν από νωρίς το πρωί, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα πρώτη φορά πρώην υπουργός, κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Και αφού ικανοποιήθηκε η περιέργεια όλων και ετυμηγορία για το αν η κα Σταμάτη ήταν βαμένη ή άβαφη, ήταν καλά ψυχολογικά ή καταβεβλημένη, οι δικηγόροι πήραν τον λόγο.

Με ύφος αυστηρό και εκνευρισμένος ο Ακης

«Αρνούμαι κατηγορηματικά και απόλυτα το κατηγορητήριο, με το οποίο επιχειρείται συστηματικά να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει μία παράνομη εγκληματική οργάνωση, μια συμμορία, που έχει σκοπό να ξεπλύνει μαύρο χρήμα και ότι δήθεν πίσω από αυτήν κρύβεται ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, που επί έξι χρόνια κάναμε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για τη χώρα».

Με αυτή την φράση, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε την κατηγορία όταν του δόθηκε ο λόγος από το δικαστήριο.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, θίγεται που είναι υποχρεωμένος να επισημαίνει διαρκώς τα ίδια πράγματα, καθώς, όπως είπε, «εδώ υπάρχει μία πορεία κεντρικά καθοδηγούμενη. Επί 12 μήνες είμαι προφυλακισμένος και εγώ και η γυναίκα μου και η κόρη μου, είναι άδικο, υπάρχει κρατική βία εναντίον μας».

Ζήτησε δε από το δικαστήριο να μεριμνήσει ώστε να αποφυλακιστεί η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η οποία, όπως τόνισε, βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας του.
«Το βάζω (σ.σ. το θέμα της αποφυλάκισης) εγώ σε σας, διότι είναι μία υποχρέωση που μου επεβλήθη, γιατί εμένα θέλανε», είπε.

Στην τοποθέτησή του επί της κατηγορίας, ο εξάδελφος και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας είπε στο δικαστήριο:

«Δηλώνω την ενοχή μου για τις κατηγορίες που έχω ομολογήσει στον ανακριτή, στην υπόθεση που με έχει εμπλέξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ζητώ συγγνώμη απ’ όλο τον κόσμο και ζητώ την επιείκιά σας».

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, δια του συνηγόρου της, δήλωσε ότι το μόνο που έκανε ήταν ότι παντρεύτηκε τον επί πολλά χρόνια αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό. Η κ. Σταμάτη δηλώνει, όπως είπε ο συνήγορός της, ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της και ότι έχει δει δύο φορές, σε κοινωνικό επίπεδο, τον Νίκο Ζήγρα.

Ο εκ των κατηγορουμένων Γιώργος Κωνσταντάτος δήλωσε αθώος και σε έντονο ύφος συνέχισε: «Παγιδεύτηκα από τον κ. Ζήγρα που λέει ψέμματα και έχω καταστρέψει την οικογένειά μου. Περιμένω να αθωωθώ».

Νωρίτερα, δημιουργήθηκε ένταση στο δικαστήριο κατά την απαγγελία της κατηγορίας, από τον αναπληρωτή εισαγγελέα έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.
Η υπεράσπιση διαμαρτυρήθηκε ότι ο τόνος και οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο εισαγγελικός λειτουργός ήταν σε ύφος έντονο.
Όπως ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης, δεν επρόκειτο για απαγγελία κατηγορίας αλλά για αγόρευση, ενώ έκαναν λόγο για οξύτητα χαρακτηρισμών που, όπως είπαν, δεν καθησυχάζει τους κατηγορούμενους ότι θα έχουν δίκαιη δίκη.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε στο δικαστήριο ότι δεν ανέφερε τίποτε άλλο εκτός των λέξεων που χρησιμοποιούνται στο παραπεμπτικό βούλευμα και ζήτησε από την υπεράσπιση εάν έχει κάτι για τη στάση και τη δικαστική τιμή του να το πει ευθέως.
Το δικαστήριο έχει επιφυλαχθεί να αποφανθεί για το αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση, προκειμένου να αποβληθεί από πολιτική αγωγή το ελληνικό δημόσιο.
Η εισαγγελέας έδρας Γεωργία Αδιλήνη ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, η επόμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Μαΐου.

Όλο το χρονικό

Ωρα 8.55: Η κλούβα με τους κατηγορούμενους φτάνει στο Εφετείο. Βγαίνουν από αυτήν όλοι οι κατηγορούμενοι φορώντας όλοι χειροπέδες. Κάποιοι νόμισαν ότι η Βίκη Σταμάτη δεν φορούσε χειροπέδες. Όμως στήθηκε ολόκληρη επιχειρηση για να μην φανούν. Το ίδιο και με τον Ακη.

Από το λεωφορείο – κλούβα δεν βγαίνουν η πρώην σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν και η κόρη του Αρετή. Η πρώτη βρίσκεται στην Γερμανία και η δεύτερη στον Κορυδαλλό. Και οι δυο έκαναν χρήση του δικαιώματος τους να εκπροσωπηθούν μέσω των δικηγόρων τους.

Τσοχατζόπουλος και Σταμάτη κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου. Μέχρι που μπαίνουν στην αίθουσα του δικαστηρίου.


Μέσα στην αίθουσα επικρατεί το αδιαχώρητο. Παρότι αρχικά σκυθρωπή, η Βίκη Σταμάτη, χαμογελά όταν βλέπει οικεία πρόσωπα.

Η διαδικασία αρχίζει. Πρώτα εξετάζονται τα τυπικά θέματα. Μετά από λίγη ώρα το δικαστήριο διακόπτει την διαδικασία.

Όταν αρχίζει ξανά η διαδικασία η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, δεν επιστρέφει στην αίθουσα. Ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας, διαμαρτύρεται έντονα, λέγοντας ότι η αστυνομία εντός του κτιρίου, μεταφέρει τους πελάτες του με χειροπέδες.
Όση ώρα κρατάει η διακοπή της διαδικασίας, το ζευγάρι είναι ο ένας δίπλα στον άλλο. “Περιμένω να τελειώσει αυτή η περιπέτεια”, λέει στους δημοσιογράφους και δεν κρύβει την αγωνια της.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος επιστρέφει στην αίθουσα με χειροπέδες.

Λίγη ώρα αργότερα ο Αλέξης Κούγιας δηλώνει για τον Ακη Τσοχατζόπουλο και την Βικυ Σταμάτη. “Δεν γίνεται να συμπεριφέρονται έτσι σε έναν άνθρωπο που θα γινόταν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και στην Ομόνοια να τον άφηναν σήμερα, θα ερχόταν με τα πόδια ως τα δικαστήρια. Είναι δυνατόν να του φορούν συνέχεια χειροπέδες;” Για την κα Σταμάτη είπε ότι είναι σε άσχημη ψυχοσωματική κατάσταση.

Δηλώσεις κάνει και ο δικηγόρος της πρώην συζύγου και της Αρετής, κόρης, του Ακη Τσοχατζόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Δηλώνει ότι ο λόγος της απουσίας των δύο γυναικών είναι η άσχημη ψυχοσωματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.



ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ EUROKINISSI


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακης απ’ τα παλιά! Η είσοδος στο δικαστήριο – Οι αγκαλιές και οι χαιρετισμοί – Η αμίλητη Βίκη Σταμάτη – Παρασκήνιο από τις πρώτες ώρες της δίκης

Επανεμφάνιση Βασιλάκου λίγες ώρες πριν από τη δίκη Τσοχατζόπουλου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εφετείου η οικογένεια Τσοχατζόπουλου – Αγέρωχος ο Ακης – Καταβεβλημένη η σύζυγός του Βίκη Σταμάτη

“Στο σκαμνί” σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Μαζί του η σύζυγος και η κόρη του

Άκης Τσοχατζόπουλος: Από το ΠΑΚ,στην χλιδή και στη φυλακή – Σπάνιες φωτό!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε